MO muziejų jau aplankė daugiau nei 50 tūkstančių lankytojų

Garsiai nuskambėjęs MO muziejaus atidarymas suteikė impulsą visam pirmajam MO muziejaus veiklos mėnesiui. Skaičiuojama, kad nuo atidarymo muziejuje apsilankė daugiau nei 50 tūkstančių lankytojų.  

Mo muziejus<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mo muziejus<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 10:26 AM

Duris lankytojams atvėręs MO muziejus, didelio lankytojų skaičiaus sulaukė tiek per atidarymą, tiek po jo. Apie muziejų rašė ne tik Lietuvos, bet  ir garsūs užsienio leidiniai atkreipdami dėmesį į naują traukos objektą Vilniuje. Žinią bei nuomonę apie MO paskelbė „Bild“, „Dezeen“, „Metropolis“, „Designboom“, „The Art Newspaper“, „Architectural Digest“, „Wallpaper“, „Vogue“, „Deutsche Welle“ ir kiti. Lankytojus užsukti ir apsilankyti traukia įvairios muziejaus veiklos: parodos, kino seansai, paskaitos, užsiėmimai vaikams, koncertai. 

Lankytojai nori sužinoti daugiau „Džiaugiamės tokiu dideliu susidomėjimu ir lankytojų skaičiumi. Suprantame, kad tai yra pirmoji lankytojų banga, kurie nori būti pirmi ir pamatyti pirmi. Šiuo metu dar itin pagaulus yra paties muziejaus naujumo elementas. Visgi pirmojo mėnesio rezultatai įkvepia toliau stengtis. Taigi siūlysime įvairias parodą lydinčias veiklas bei renginius, kurie papildys MO kalendorių“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė. 

Lankytojai ne tik nori patys pamatyti MO parodas, tačiau ir daugiau sužinoti. Skaičiuojama, kad MO parengtu multimedijų gidu, kuriuo galima naudotis savo telefone ar planšetėje, pasinaudojo apie 10 tūkstančių lankytojų. Kiti rinkosi gyvas ekskursijas su MO gidais. Jose sudalyvavo per 1 500 lankytojų.

Gidų savanorių ekskursijos  MO taip pat pasiūlė ir naują alternatyvą – šeštadieniais bei sekmadieniais MO muziejuje vyksta nemokamos gidų savanorių ekskursijos. „Registracija į šias ekskursijas iš anksto nevykdoma. Lankytojai, atvykę į muziejų, arba netikėtai nustemba šia pasiūlyta galimybe arba, žinodami apie tai iš anksto, atvyksta numatytu laiku“, – priduria M. Ivanauskienė. MO gidų savanorių ekskursijos vyksta savaitgaliais 14 ir 16 val.

Populiarūs kino seansai ir paskaitos apie meną Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio MO kartu su kino teatru „Pasaka“ rengia kino seansus. Specialiai MO muziejui atrinkti kino filmai pritraukia pilnas sales žiūrovų. Speciali pasiūlyta ekskursija prieš filmą „Tarp pilkų debesų“ užtikrino, kad visi bilietai į šio filmo kino seansus buvo parduoti iš anksto. 

„Netikėtai greitai parduodami visi bilietai į Ričardo Jankausko paskaitas back2school, kurios vyksta muziejuje trečiadieniais. Norint patekti į šias paskaitas, bilietus reikia pirkti prieš dvi ar tris savaites“, – pastebi MO direktorė.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.