Skambantį gobeleną sukūrusi jauna menininkė į Lietuvą parvežė medalį

Praėjusį savaitgalį Tekstilės muziejuje Lodzėje buvo atidaryta 16-oji tarptautinė Gobeleno trienalė, kurioje darbus pristatė menininkai iš viso pasaulio. Lietuvai atstovavo jauna menininkė Ieva Augaitytė.

 Laureatė prie šviesos ir muzikos gobeleno „Prisilietimas. Tylos aidai“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Laureatė prie šviesos ir muzikos gobeleno „Prisilietimas. Tylos aidai“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Apdovanojimas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Apdovanojimas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-10-10 15:01, atnaujinta 2019-10-10 15:21

Pagrindinė trienalės tema – „Pralaužtos ribos“. Iš 585 pretendentų trienalės ekspozicijai komisija atrinko 55 darbus iš 21 šalies. Kūriniai turėjo būti atlikti kokia nors tekstilės technika arba būti konceptualiai susiję su tekstile bei atspindėti trienalės temą.

Per trienalės atidarymą buvo paskelbti laureatai. Komisija išrinko 4 laureatus. Aukso medalis iškeliavo į Lenkiją ir JAV, sidabro – į Prancūziją, o bronzos medalis atiteko Lietuvai, juo apdovanota I.Augaitytė.

Lietuvių menininkė trienalėje pristatė keturių dalių šviesos ir muzikos gobeleną „Prisilietimas. Tylos aidai“. Menininkę inspiravo M. K. Čiurlionio, kuris atrado savo unikalų raktą sujungti muzikos ir dailės kalbas, kūrybos fenomenas.

Ieva nuo kūdikystė negirdi, tačiau ji nori suvokti garsų pasaulį visais jai įmanomais būdais. O šviesa jai gyvybiškai reikalinga. Šviesoje ji gali laisvai bendrauti. Šviesoje ji „girdi“ akimis.

Ieva yra Vilniaus dailės akademijos tekstilės meno ir dizaino katedros absolventė. Trienalėje pristatytas gobelenas yra jos magistro darbas (vadovai prof. E. G. Bogdanienė, doc. J. Stankevičius). Muziką gobelenui sukūrė muzikas Michailas Skalskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.