Meno istorijos mokykla ateis į pagalbą kolekcininkams

Meno istorijos mokykla (MIM) Vilniuje paruošė staigmenų pilną 2020 m. žiemos paskaitų ciklą, kuriame dvi lektorės supažindins su kolekcionavimo pagrindais ir meno kolekcionavimo istorijos bruožais.

Pastaruoju metu vis daugiau meno gerbėjų įsigyja kūrinių Vilniaus aukcione.
Pastaruoju metu vis daugiau meno gerbėjų įsigyja kūrinių Vilniaus aukcione.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2020, 10:32 AM

„Sotheby’s“ aukciono namų Meno institute specialius kursus baigusi kolekcininkė Olga Prokofjeva ir dailės istorikė, Kazio Varnelio namų-muziejaus menotyrininkė dr. Aistė Bimbirytė-Mackevičienė jau nuo sausio 7-osios galerijoje „Kunstkamera“ įsikūrusioje Meno istorijos mokykloje vilniečius išsamiai supažindins su dviem viena kitą papildančiomis temomis, susijusiomis su kolekcionavimu.

„Šio paskaitų ciklo tematiką padiktavo poreikiai – pastaruoju metu pastebime ryškią žmonių susidomėjimo meno kolekcionavimu tendenciją: vis daugiau meno gerbėjų lankosi Vilniaus aukcione, dažnas ateina tiesiog pasikonsultuoti, nuo ko pradėti kolekcionavimą, kaip atskirti padirbinius ar išvengti nelegalios antikvarinių daiktų rinkos ir pan.

Tad išties džiugu pakviesti visus į tokį paskaitų ciklą, kuriame apie kolekcionavimą bus kalbama tiek iš praktinės, tiek iš teorinės pusės“, – teigia MIM ciklą rengiančios galerijos „Kunstkamera“ vadovė, menotyrininkė dr. Simona Skaisgirytė-Makselienė.

MIM žiemos paskaitų ciklas prasidės jau sausio mėnesį ir vyks iki kovo pradžios kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį. Abi lektorės skaitys po 9 paskaitas. Jų klausytis bus galima įsigijus lankytojo bilietą be išankstinės registracijos, tačiau klausytojų skaičius ribotas.

Antradieniais vyksiančioje žiemos paskaitų ciklo dalyje „Antikvaras mūsų gyvenime ir jo kolekcionavimas“ „Sotheby’s“ aukciono namų Meno institute specialius kursus baigusi senovinio porceliano ir miniatiūrų kolekcininkė O.Prokofjeva pasakos apie kolekcionavimo reiškinį, kolekcininkui reikalingus įgūdžius, apžvelgs atskirų meno vertybių, tokių kaip porcelianas, sidabro dirbiniai, juvelyrika, baldai ir kt., kolekcionavimo ypatumus, taip pat atskleis, kaip atskirti originalius meno kūrinius nuo padirbinių, inkomponuoti juos į šiuolaikinį interjerą ir tinkamai prižiūrėti.

Ketvirtadieniais vyksiančioje kitoje paskaitų ciklo dalyje „Meno kolekcijos Lietuvoje ir Vakarų Europoje XVI–XX a. I pusėje“ dailės istorikė, K.Varnelio namų-muziejaus menotyrininkė dr. A.Bimbirytė-Mackevičienė supažindins su kolekcionavimo istorija ir tradicijomis, Lietuvos didiko kolekcininko Vladislovo Tiškevičiaus veikla, tarpukario Vilniaus ir Kauno kolekcionavimo ypatumais, Vakarų Europos dailės keliais į Lietuvą, eksponavimo tradicijomis ir kt.

S.Skaisgirytės-Makselienės teigimu, šio paskaitų ciklo tematinės linijos išties padės ne tik labiau suprasti kolekcionavimo ypatumus ir gauti reikiamų žinių apie kolekcionavimo veiklą, bet ir dovanos daug netikėtų istorijų, bus įdomios visiems, norintiems ne tik pradėti kolekcionuoti, bet ir praplėsti savo akiratį. 

MIM paskaitų ciklas. Sausio 7 ir 9 d. 18 val. 15 min. Galerija „Kunstkamera“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.