MO muziejus pristatys pasakojimą, kuriame susilies vaizdas, garsas, kvapas ir skonis

Gegužės 28 dieną po daugiau nei 2 mėnesius trukusios pertraukos duris lankytojams atveria MO muziejus. Atveria su nauju pasiūlymu – 33 minučių patyrimu. Kokia tai patirtis, besislepianti po intriguojančiu pavadinimu?

 MO muziejus.<br> MO muziejaus nuotr.
 MO muziejus.<br> MO muziejaus nuotr.
 Naujas projektas.<br> MO muziejaus nuotr.
 Naujas projektas.<br> MO muziejaus nuotr.
Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.<br> MO muziejaus nuotr.
Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.<br> MO muziejaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 21, 2020, 6:06 PM, atnaujinta May 21, 2020, 6:18 PM

„Vos per porą pastarųjų mėnesių patekome į naują realybę. Tikriausiai nė nebūtume anksčiau pagalvoję, kad sėdėsime vienas nuo kito kelių metrų atstumu, negalėsime apsikabinti. Toks staigus pasikeitimas leidžia labai apčiuopiamai pajusti skirtį tarp to, kas „buvo“, ir ištikusios nenuspėjamos ateities.

Tai apmąstydami sukūrėme naują ir dar anksčiau neišbandytą muziejuje patirtį. Kviečiame į 33 minutes trunkantį patyrimą, skirtą pojūčiams atgaivinti. Juose į pasakojimą susilies vaizdas, garsas, kvapas ir netgi skonis“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Naujas muziejaus siūlomas formatas – 33 minutės pasakojimo ir individualios patirties, kuri buvo kurta kartu su Urte Mikelevičiūte-DerVynas, o žodžius į istorijas sudėjo knygos „Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms“ autorė Viktorija Aprimaitė.

Tai saugus ir dabartines realijas atitinkantis individualus lankytojo patyrimas, žadinantis įvairius pojūčius. Muziejaus atstovai visų detalių neišduoda ir sako, kad patirti ir pajausti reikia kiekvienam asmeniškai.

Kada bus galima patirti?

Pirmieji patirtis išbandys MO bendruomenės nariai – MOdernistai, o nuo gegužės 30 dienos kviečiami visi. „33 minutės patyrimo“ vyks trečiadieniais – sekmadieniais. Patyrimo datos, laikai ir bilietai skelbiami ČIA.

Patyrimuose laukiami visi nuo 7 metų amžiaus.

Kitos MO parodos

„Laukiame lankytojų MO muziejuje ir tuo pačiu norime juos informuoti, kad nauja didžioji paroda vis dar įkalinta pandemijos. Esame priklausomi nuo karantino taisyklių ir skrydžių galimybių. Laukiame, kada į Lietuvą galės atvykti ir pabaigti kurti parodą jos kuratoriai – britų režisierius Peter Greenaway ir Olandijos multimedijų menininkė Saskia Boddeke bei jų komanda“, – pasakoja M. Ivanauskienė.

Po pertraukos atidaromame MO muziejuje veikia mažoji paroda apie avangardinio kino kūrėją Joną Meką ir ekspozicija muziejaus pirmojo aukšto hole, kuri iki Lietuvoje paskelbto karantino pradžios veikė tik vieną dieną – Edmundas Saladžius „Tą pačią naktį“.

Svarbu nepamiršti naujų taisyklių

MO komanda taip pat primena svarbiausias taisykles, kurios užtikrins saugų ir malonų meno patyrimą MO.

Visi atvykstantys į MO muziejų turi dėvėti apsaugines kaukes, jei prireiks – jas taip pat bus galima įsigyti muziejuje. Visų lankytojų lauks paruošti rankų dezinfekatoriai, lankytojai taip pat prašomi laikytis saugaus 2 metrų atstumo bei vaikščioti su savo šeimos nariais arba ne didesnėmis nei 5 žmonių grupėmis.

Muziejus primena, kad saugiausia ir patogiausia yra įsigyti konkrečios valandos MO bilietą iš anksto – ČIA. Norintys įsigyti prekių MO parduotuvėje, kviečiami naudotis bekontakčiais atsiskaitymo būdais.

Jei norintys aplankyti MO muziejų asmenys jaučiasi blogai ar priklauso rizikos grupei, MO muziejuje jiems rekomenduojama apsilankyti vėliau, kai bus visiems saugu.

Apie MO

MO muziejus, kurio pastatą suprojektavo pasaulyje garsus architektas Daniel Libeskind, duris atvėrė 2018 m. spalio 18 d. Iki atidarymo MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Jame sukauptą daugiau nei 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų. Nuo MO muziejaus atidarymo (2018 m. spalio 18 d.) iki 2019 m. pabaigos MO apsilankė daugiau nei 300 000 žmonių.

MO muziejus – gero laisvalaikio vieta, pasakojanti istorijas apie mus. Čia užsukti kviečia parodos, kinas, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai, skirti įvairioms amžiaus grupėms. Vienas iš MO tikslų yra burti aktyvią bendruomenę – MOdernistus – kurie palaiko MO idėją ir padeda kurti naująjį muziejų drauge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.