Grafikos džiazas – Birutė Stančikaitė improvizuoja kartu su Gerardu Šlektavičiumi

2020 m. rugsėjo 8–26 dienomis Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ veiks Birutės Stančikaitės kūrybos paroda "Improvizacijos" ir Gerardo Šlektavičiaus kūrybos paroda "Lašelių džiazas". Atidarymas 2020 m. rugsėjo 8 d., 18 val., VGMC (Latako g. 3, Vilnius)

Birutė Stančikaitė. Kelias į tolumas. 2020. Pop., tušas.<br> Organizatorių nuotr.
Birutė Stančikaitė. Kelias į tolumas. 2020. Pop., tušas.<br> Organizatorių nuotr.
Gerardas Šlektavičius. Spindinčios žvaigždės II. 2015. Pop., grafitas, akrilas.<br> Organizatorių nuotr.
Gerardas Šlektavičius. Spindinčios žvaigždės II. 2015. Pop., grafitas, akrilas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 6, 2020, 12:14 PM

Birutės Stančikaitės kūrinių kolekcijoje "Improvizacijos" pristatomi pastarųjų dviejų metų darbai, kuriuose skleidžiasi visai menininkės kūrybai būdinga gamtos ir žmogaus santykio tema. Atskiruose piešiniuose ir jų serijose darniai dera subtilūs vaizdiniai ir preciziška atlikimo meistrystė.

Naujausiuose kūriniuose Stančikaitei svarbi ir ekologijos tema, kurią papildo darbai, reaguojantys į dabarties pandemijos aktualijas. Anot autorės, gamtos pasaulis yra nepažinus ir bauginantis savo begalybe ir jėga, o nuolatinės jo kaitos dėsnis būdingas ir meninei kūrybai – pakilimą seka ramybės būsena – šis amžino judėjimo principas yra svarbus autorės inspiracijos šaltinis.

Improvizacija Stančikaitei yra kūryba be išankstinio pasirengimo, kuomet mintyse užgimusi idėja proceso metu smarkiai keičiasi.

Priešingai nei Gerardo Šlektavičiaus darbuose, kurių menininkas teigia nekuriantis ekspromtu. Tą iškalbingai byloja jo 2015–2020 laikotarpiu sukurta grafikos ir piešinių kolekcija "Lašelių džiazas".

Ekspozicija atspindi ypatingą menininko dėmesį klasikiniam piešiniui, liudija autoriui svarbų darbo principą – kurti serijomis, mat jos geriau atskleidžia plastines problemas, o atskiri segmentai papildo vienas kitą.

Eksponuojamuose cikluose – elegantiškos tušo, grafito, akrilo abstrakcijos ir medžio raižiniai, demonstruojantys išskirtinį Šlektavičiaus atidumą detalėms, įtraukiančios į preciziško ritmo kuriamą optinę iliuziją, perteikiančios visai menininko kūrybai būdingą ypatingą reiklumą piešinio ar estampo atlikimo kokybei.

Organizatorius - Vilniaus grafikos meno centras. Rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.