Mirė dailėtyrininkas, poetas Romualdas Alekna

Šeštadienį eidamas 90-uosius mirė dailėtyrininkas, lietuviškosios kryždirbystės tradicijų paveldo puoselėtojas, poetas, Dailininkų sąjungos narys Romualdas Alekna.

 R.Alekna.<br>Lietuvos žurnalistų sąjungos nuotr. 
 R.Alekna.<br>Lietuvos žurnalistų sąjungos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Milena Andrukaitytė (BNS)

Jan 6, 2021, 3:16 PM

Kaip pranešė Lietuvos žurnalistų sąjunga, iš pradžių keramikos mokęsis R. Alekna apsistojo ties dailėtyra, daug rašė, bendradarbiavo su leidiniais „Kultūros barai“, „Literatūra ir menas“, „Šluota“, Panevėžio, Pakruojo, Radviliškio laikraščiais, žurnalais.

Prisimindama R. Alekną sąjunga pažymi, kad jis daug rašė apie savo kraštą, žmones, jaunus autorius skatino kurti, ne vieną atvedė iki Dailininkų sąjungos slenksčio, vyresniuosius visuomenei pristatė monografijomis.

Parengė leidinius apie Antaną Dimžlį, Vladą Žuklį, Kazį Kisielių, Leoną Žuklį, Vytautą Bačėną ir kitus. Dalyvaudavo pleneruose, pajūrio dailininkų ir anglų kalbai pasišventusių žmonių kūrybinėse stovyklose.

Kadaise dirbęs Pakruojo, Panevėžio dienraščių redakcijose, pradėjo spausdinti ir savo poeziją. Jos galima rasti ir almanachuose, „Plekšnių“ klubo leidiniuose. Atspausdinti šeši autoriniai poezijos rinkiniai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.