Paskutinė galimybė susipažinti su eksperimentiniais Lietuvos medijų meno kūriniais

Birželio 11 ir 12 d. Nacionalinė dailės galerija (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) kviečia į Lietuvos medijų meno retrospektyvos „Laikmenos“ uždarymo savaitgalio renginius.   

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 1:02 PM

Paroda siūlo pažvelgti į laiką, kai skaitmeninės technologijos Lietuvoje tik pradėjo žengti pirmuosius žingsnius. Mažojoje NDG parodų salėje ir netikėtose galerijos erdvėse eksponuojami XX–XXI a. sandūroje sukurti eksperimentiniai kūriniai su kompiuterine, programine, interneto įranga. Tai kinetinės, interaktyviosios garso ir vaizdo instaliacijos, videokūriniai, taip pat audiovizualiniai dokumentai iš asmeninių menininkų archyvų. Vieno iš kūrinių visaverčiam patyrimui reikalingos belaidės ausinės. Dėl dabartinės pandeminės situacijos prašome lankytojus jas atsinešti patiems.

Parodoje dalyvauja menininkai Lina Albrikienė, Tomas Andrijauskas, Augustinas Beinaravičius, Arturas Bumšteinas, Darius Čiuta, Julija Goyd, Institutio Media, Giedrius Kuprevičius, Migrating Art Academies, Juozas Milašius, Vaclovas Nevčesauskas, Saulius Paliukas, PB8, Artūras Raila, Paulius Sluškonis, Mindaugas Tendziagolskis, Mirjam Wirz, Vytautas Žaltauskas.

Laikantis saugumo reikalavimų, dalyvių skaičius ribojamas, į visus uždarymo savaitgalio renginius reikalinga registracija. Renginiai nemokami įsigijus galerijos bilietą. Kviečiame juos nusipirkti iš anksto internetu. Bilietus galima įsigyti ir galerijos kasoje.

Birželio 11 d., penktadienį:

17 val. parodos kuratoriaus Jurijaus Dobriakovo ekskursija.

18–20 val. Arturo Bumšteino kolektyvinis elektroninės muzikos miksavimo renginys mixthemixthemix. Užsukti galima bet kuriuo metu, renginiui vykstant. Esant geram orui, renginys vyks NDG vakarinėje 2 aukšto terasoje, į ją lengviausia patekti per 2 aukštą pakilus liftu. Lyjant renginys vyks 1 aukšto vestibiulyje prie laiptų.

Birželio 12 d., šeštadienį:

14 val. parodos kuratoriaus Jurijaus Dobriakovo ekskursija.

15 val. Jurijaus Dobriakovo parengtos filmų programos peržiūra NDG auditorijoje.

Į programą įtraukti XX–XXI a. sandūroje su videomedija eksperimentavusių ir jos estetines bei konceptualias ribas plėtusių lietuvių menininkų kūriniai. Tarp pristatomų videofilmų autorių – parodos „Laikmenos“ dalyviai Tomas Andrijauskas, Arturas Bumšteinas, Mindaugas Gapševičius, Saulius Paliukas, Paulius Sluškonis, taip pat Rasa Juškevičiūtė, Bartošas Polonski, G-LAB (Arturas Bumšteinas ir Laura Garbštienė) ir Ernestas Šimkūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.