Pasivaikščiojimas po nuolatinę Prano Domšaičio kūrybos ekspoziciją

Spalio 2 d., sekmadienį, 12 val. Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus Prano Domšaičio galerija Klaipėdoje kviečia pasivaikščioti su gidu po nuolatinę P.Domšaičio kūrybos ekspoziciją ir artimiau susipažinti su autoriaus gyvenimu bei jį supusiu meno pasauliu.

 P.Domšaičio kūrybos ekspozicijos frgmentas.
 P.Domšaičio kūrybos ekspozicijos frgmentas.
 P.Domšaičio kūrybos ekspozicijos frgmentas.
 P.Domšaičio kūrybos ekspozicijos frgmentas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus inf.

Sep 23, 2022, 6:25 PM

Dailininko P.Domšaičio paskutiniai ištarti žodžiai: „Aš visada buvau kelyje…“ Kelio, kelionės įvaizdis susijęs su dailininko neramiu gyvenimo būdu, nulemtu didžiųjų XX a. pradžios pokyčių. Ekskursijoje kviečiama keliauti kartu ir pažinti ne tik P.Domšaičio gyvenimą, bet ir didžiąsias XX a. pradžios permainas.

Kelionė prasidės dailininko gimtajame Kruopynų kaimelyje, o baigsis Pietų Afrikos Respublikoje. Kartu ekskursijos dalyviai susipažins su dailininko asmenybe bei kūryba. Sužinos, kuris paveikslas pakeitė P.Domšaičio likimą.

Kas pastūmėjo menininką tapti ekspresionistu? Ar žinojote, kad Norvegijoje P.Domšaitis bendravo su žymiuoju Edvardu Munchu? Kokią įtaką šis menininkas padarė jo kūrybai? Ką reiškia terminas „Išsigimęs menas“? Kodėl Adolfas Hitleris nekentė ekspresionistų?

Prasidėjus Antrajam pasauliniam karui P.Domšaitis išvyko į Austriją, kurioje praleido  vienuolika metų. Šioje šalyje dailininkas pradėjo tapyti gėlių natiurmortus. Kas privertė dailininką imtis šio romantiško dailės žanro? Kodėl dailininkas emigravo ne į JAV, o į PAR? Kaip P.Domšaičiui sekėsi šioje tolimoje šalyje? Atsakymus į visus klausimus apie dailininko gyvenimo kelią ir kūrybą sužinosite apsilankę Prano Domšaičio galerijoje.

Pasivaikščiojimas nemokamas. Mokama tik už lankytojo bilietą: mokiniui – 2,50 Eur, suaugusiajam – 5,00 Eur, šeimai – 6,00 Eur

Daugiau informacijos ir registracija tel. (8 46) 410 421 arba el. p. domsaicio.edukacija@lndm.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.