Rudens spalvos paskatino Kauno medikus kurti

Medikai drauge su pacientais niūrioms rudens nuotaikoms nepasidavė ir gydymo įstaigų erdves papuošė smagiomis dekoracijomis bei paveikslais. Viename sveikatos centre gražinti patalpas jau tapo tradicija.

L.Kačinskas savo paveikslus nusprendė parodyti kolegoms ir pacientams.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Kačinskas savo paveikslus nusprendė parodyti kolegoms ir pacientams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rudeniškomis spalvomis nušvito ir Psichikos sveikatos centro koridoriai.
Rudeniškomis spalvomis nušvito ir Psichikos sveikatos centro koridoriai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-08 09:03

Rudeniškomis spalvomis nušvito Kauno miesto poliklinikos Šilainių padalinio Psichikos sveikatos centro ir dienos stacionaro koridoriai.

Įstaigos socialinė darbuotoja Ineta Jarienė pasakojo, kad pati rinko pageltusius klevų lapus ir juos drauge su savo pacientais dažė auksinės spalvos dažais bei kabino koridoriuje. Taip atsirado auksinė lapų alėja. Taip pat pacientai iš nereikalingų sagų ir medžio šakų sukūrė paveikslus.

Centre dirbanti ergoterapeutė Lina Špakauskienė, rengianti meno užimtumo užsiėmimus, drauge su pacientais iš vilnos vėlė voveres, medžių lapus ir įkomponavo juos į iš medžių šakų ir kankorėžių pagamintus rėmus. Šios dekoracijos pakabintos kitame centro koridoriuje.

„Tokie užsiėmimai pacientams patinka, jų metu atsiskleidžia žmonių kūrybiškumas, o puošmenų ateina pamatyti ir kiti medikai“, – džiaugėsi I.Jarienė.

Kauno miesto poliklinikos Šilainių padalinio Psichikos sveikatos centro ir dienos stacionaro vadovė Sonata Rudžianskienė pasakojo, kad šios dvi kolegės jau ne vienus metus gražina medicinos įstaigos patalpas.

„Atėjus naujam metų sezonui jos drauge su pacientais kuria naujas dekoracijas. Dabar džiaugiamės rudens tema, vėliau lauksime Kalėdų ir naujų puošmenų. Didžiuojuosi, kad kolegės tokios kūrybingos ir skatina savo pacientus kurti“, – sakė S.Rudžianskienė.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Krizių intervencijos centro Psichiatrijos kliniką puošia psichiatro Leono Kačinsko tapyti 8 paveikslai. Žinomam medikui tapyba yra geras poilsis po sunkių darbų.

„Tapyti aš pradėjau maždaug prieš dešimtmetį. Vaikai gimtadienio proga padovanojo tapybos kursus, nes visada mėgau meną ir viską, kas gražu. Beje, ir mano tėvukas buvo savamokslis dailininkas“, – pasakojo L.Kačinskas.

Medikas namuose turi kabinetą, kuriame, kai tik užklumpa noras ką nors nutapyti, užsidaro ir kuria.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?