Parodys kūrinius, kurių detalės panaudotos kuriant virtualios realybės (4D) filmą „Pasaka“

Lapkričio 8 dieną Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ atidaroma Gintaro Gesevičiaus kūrybos paroda „IN↔OUT. RYTOJ BUS VAKAR“.

Gintaras Gesevičius. Pasimatymas. 2022 m.<br>Organizatorių nuotr.
Gintaras Gesevičius. Pasimatymas. 2022 m.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jovita Nalevaikienė

Oct 31, 2022, 12:20 PM, atnaujinta Oct 31, 2022, 12:40 PM

Gintaras Gesevičius (g. 1952) – grafikas ir plakatistas, iliustruotojas, tapytojas ir fotografas, koliažų ir eksperimentų autorius. Savita dvejybė, rodos, iš prigimties yra Gintaro natūroje.

Jei grafika – ir juodai balta, ir spalvota, jei plakatas – ir tradicinis, ir novatoriškas, jei iliustracija – ir pasaka vaikams, ir gilūs egzistenciniai eilėraščiai, jei tapyba – ir jaukiai atpažįstama, ir svaiginančiai paslaptinga.

Nors naujausiuose paveiksluose atsiranda vis daugiau spalvinių dėmių, tarsi švytinčios tuštumos ar tolimo horizonto, skambančios tylos ir ramaus susikaupimo įvaizdžių, savo kūryboje per pastaruosius dvidešimt metų Gesevičius tęsia ir simbolinių struktūrų, ženklų, kodų (žvaigždės, saulės, aukuro, piramidės, laivo, kriauklės ir kitų) naudojimą, plėtoja šių motyvų jungimą į savitas sistemas, kuriose jie kartojasi, auga, priartėja, nutolsta, primena sapną ar filmą. Ir galiausiai – virsta filmu.

Ekspozicijoje pristatoma tik keletas kūrinių, kurių detalės panaudotos kuriant virtualios realybės (4D) filmą „Pasaka“. Šio 4D filmo fabulą, besisukančią apie dailininko šeimą, plėtojanti kūrybinė komanda multiplikacijos priemonėmis į filmą perkėlė Gesevičiaus kurtų estampų ir vaikiškų knygų iliustracijų elementus, tarsi atgyjančius tapybos darbus.

Ekspozicijoje pristatomi skirtingų kūrybos etapų ir laikotarpių estampai, naujausi tapybos pavyzdžiai, ankstyviausio laikotarpio plakatai, ekslibrisai ir knygų iliustracijos.

Meditatyviai sukdami laiko spirale nejučia suprantame, kad rytojus jau buvo vakar. Ir kitas „rytoj“ taip pat kažkada virs „vakar“.

Parodos kuratorė Jovita Nalevaikienė. Filmo „Pasaka“ kūrybinė grupė: režisieriai Agnija Leonova, Oleg Nikolaenko (Suomija);prodiuseriai Agnija Leonova, Bartosh Polonski;scenografė ir kostiumų dailininkė Patricija Vytytė

Organizatorius – Vilniaus grafikos meno centras.Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Atidarymas galerijoje „Kairė-dešinė“ įvyks lapkričio 8 d., 18–20 val. Jo metu bus galima susipažinti su virtualios realybės (4D) filmo „Pasaka“ fragmentu.

Galerijos darbo laikas II–V 11–18 val., VI 11–15 val.

Informacija +370 5 261 1995, graphic.lt

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.