Nacionalinėje galerijoje susitiks garsūs Niujorko lietuviai – Ray Bartkus ir Žilvinas Kempinas

NDG erdvėse nuo liepos 12 d. iki 23 d. bus eksponuojamos įspūdingos menininkų Žilvino Kempino ir Ray Bartkus instaliacijos.

Nacionalinė dailės galerija.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Nacionalinė dailės galerija.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Žilvino Kempino instaliacijos „Liepsnojanti juostelė“  vaizdų kaita (kairėje) ir Ray Bartkaus instaliacija „Sodai“.<br>NDG archyvo nuotr.
Žilvino Kempino instaliacijos „Liepsnojanti juostelė“ vaizdų kaita (kairėje) ir Ray Bartkaus instaliacija „Sodai“.<br>NDG archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 6, 2023, 1:46 PM

Ray Bartkaus instaliacija „Sodai“ (2018 m., Mo muziejaus nuosavybė) skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir buvo septynis mėnesius rodoma keliuose JAV miestuose: Vašingtono traukinių stotyje, Čikagos viešojoje bibliotekoje, Filadelfijos meno centre „Kimmel“, Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke ir Niujorko Federalinių rūmų memorialiniame muziejuje.

Žilvino Kempino instaliacijoje „Liepsnojanti juostelė“ (2021 m., LNDM nuosavybė) trapios ir efemeriškos, tačiau hipnotizuojančios ir pagaulios magnetinės juostelės tampa plačiu abstrakčiu įvaizdžiu, kurį galima apmąstyti įvairiausiuose kontekstuose.

Pradedant magnetine juostele kaip šiuolaikinio informacijos pertekliumi grįsto pasaulio metafora ir baigiant amžius skaičiuojančiomis filosofinėmis ir estetinėmis kategorijomis, kuriose apmąstomas lengvumo ir takumo grožis ir jėga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.