Tarp pasaulio TOP100 nuotraukų atsidūrė Lietuvos fotomenininko Ričardo Jarmalavičiaus kūryba

Žinomo Lietuvos komunikacijos eksperto ir fotografo Ričardo Jarmalavičiaus kūryba antrus metus iš eilės pateko tarp 100 geriausių pasaulyje vienspalvių nuotraukų. Ne vieną apdovanojimą jau pelniusi lietuvio nuotrauka „Lietaus istorijos“ atspausdinta specialiame fotografijos žurnalo „Dodho“ albume „Monochromatic – Best photographs 2023“, kartu su kitais tarptautinio konkurso „Monochromatic Awards 2023“ finalininkais.

Lietaus istorijos. Amsterdamas, Nyderlandai, 2015. iPhone 6 Plus.<br>© Ričardas Jarmalavičius.
Lietaus istorijos. Amsterdamas, Nyderlandai, 2015. iPhone 6 Plus.<br>© Ričardas Jarmalavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 6:24 PM

Juodai balta nuotrauka „Lietaus istorijos“ 2018-aisiais įvertinta Metų fotografo titulu R. Jarmalavičiui konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards“, sulaukė apdovanojimų kituose pasauliniuose konkursuose, rašoma pranešime žiniasklaidai. Pernai tarp TOP100 geriausių pasaulyje vienspalvių nuotraukų „Dodho“ konkurse buvo patekę du R. Jarmalavičiaus kūriniai.

Mobiliuoju telefonu „iPhone“ darytoje nuotraukoje „Lietaus istorijos“ užfiksuota lietingos žiemos akimirka pro kavinės langą Amsterdame.

R. Jarmalavičius pripažįsta, kad jam pačiam ši nuotrauka yra ypatinga ir labai intymi, apnuoginanti visą jausmų ir emocijų gamą – per istorijas, kurias ji pasakoja. Istorijas šiapus ir kitapus stiklo.

„Jei žiūrėsi į šią nuotrauką atvira širdimi, galbūt išvysi mažą šuniuką, dviračio krepšyje vežamą pas veterinarą, kur laukia negailestinga šunų maro diagnozė. Arba šviesiaplaukę merginą galiniame tramvajaus vagone, telefonu rašančią mylimam vyrui paskutinę žinutę, kurios niekas neperskaitys. O gal – pasijusi šiapus stiklo ir tyliai džiaugsiesi, kad lyja. Nes tada niekas nematys tavo ašarų“, – pasakoja autorius.

Daugiausiai mobiliuoju telefonu darytomis juodai baltomis nuotraukomis išgarsėjusio R. Jarmalavičiaus kūryba yra įvertinta jau per devyniasdešimt tarptautinių apdovanojimų.

Šiemet R. Jarmalavičius pelnė aukso medalį pasauliniame fotografijos konkurse „PX3 Prix de la Photographie Paris“. Lietuvos fomenininko darbai net penkis kartus buvo nominuoti mobiliosios fotografijos Oskarams – prestižiniame konkurse „iPhone Photography Awards“. Pernai paskelbtuose mobiliosios fotografijos reitinguose „World's Top Mobile Photographer“ R. Jarmalavičius pripažintas šeštuoju visame pasaulyje ir pirmuoju Lietuvoje.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, per 20 metų vadovauja savo įkurtai ryšių su visuomene agentūrai „Publicum“, yra pasaulinės komunikacijos grupės „Havas“ partneris Baltijos šalyse.

Daugiau R. Jarmalavičiaus nuotraukų rasite jo Instagram profilyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.