Pomėgis – įamžinti gatvės meno kūrinius

Kaune nestinga gatvės meno kūrėjų. Šie menininkai turi ir savo gerbėjų. Viena kaunietė visą laisvalaikį skiria meninių akcentų paieškoms. Kad būtų įdomiau ir linksmiau, juos pradėjo neįprastai grupuoti.

Naujausias gatvės meno kūrinys, kurį pavyko pamatyti Kaune, – ant darželio „Malūnėlis“ sienos nupiešta freska.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Naujausias gatvės meno kūrinys, kurį pavyko pamatyti Kaune, – ant darželio „Malūnėlis“ sienos nupiešta freska.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
L.Ščiupakovienė šiais metais jau aptiko beždžionę vaizduojantį piešinį, jis tiks sudarinėjamų horoskopų kolekcijai.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
L.Ščiupakovienė šiais metais jau aptiko beždžionę vaizduojantį piešinį, jis tiks sudarinėjamų horoskopų kolekcijai.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Gimusiesiems Šuns metais kaunietė žada meilius 2024-uosius ir nufotografavo E.Fryko gatvėje atrastą šuns skulptūrą.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Gimusiesiems Šuns metais kaunietė žada meilius 2024-uosius ir nufotografavo E.Fryko gatvėje atrastą šuns skulptūrą.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2024, 12:35 PM

Kaunietė Laima Ščiupakovienė yra baigusi floristikos mokslus, tačiau vienoje mokykloje dirba paprastą – ūkvedės – darbą. Kaip pati sako, jos kasdienybė yra vinys, o ne menas. Tačiau sulaukusi savaitgalio moteris atsiduoda savo aistrai.

L.Ščiupakovienė su keliomis bendramintėmis seka, kur atsiranda nauji gatvės meno kūriniai – piešiniai, skulptūros, ir lekia jų apžiūrėti ir nufotografuoti.

„Taip keliauju po visą Lietuvą. Ieškome naujų gatvės meno kūrinių, kartais netikėčiausiuose užkampiuose randame ir senų, bet nematytų darbų. Tokių medžioklių metu apžiūrime ir Lietuvos miestus bei kaimus“, – pasakojo kaunietė.

Domisi jau gerą dešimtmetį

Naujausias gatvės meno kūrinys Kaune, kurį moteris įamžino, – Kovo 11-osios gatvėje esančio darželio „Malūnėlis“ fasadą papuošusi freska. Ją sukūrė garsūs gatvės meno kūrėjai Tadas Šimkus ir Žygimantas Amelynas.

„Menininkai pasakojo, kad darbui panaudota rekordiškai daug – net 150 – aerozolinių balionėlių spalvų. Darbas gal kiek ir saldokas, bet mielas, dėl to net betoninis žiemos dangus tapo spalvingesnis“, – džiaugėsi moteris.

Gatvės meno kūriniais kaunietė žavisi ir domisi jau gerą dešimtmetį, nuo tų laikų, kai jie dar nebuvo labai populiarūs. Moteriai patinka, kad būtent kauniečiai ir pradėjo diktuoti gatvės meno madas visai Lietuvai.

Horoskopų rimtai nevertina

Prieš trejus metus L.Ščiupakovienė sugalvojo naujovę – ėmė kurti horoskopus ir prie jų patalpina tokius gatvės meno akcentus, kurie primena vieną ar kitą horoskopo ženklą. Tekstus ir nuotraukas ji kelia į socialinį tinklą ir sulaukia nemažo susidomėjimo.

Pernai ji pradėjo kurti horoskopus ir rinkti meno kūrinių pavydžius, kurie atitinka kinų horoskopo personažus.

„Aš horoskopų nevertinu rimtai. Manau, daugiau galimybių, kad pasiseks, yra nusipirkus loterijos bilietą, nei tikėti, kad diena bus sėkminga, jei tai pranašauja astrologai“, – šypsojosi kaunietė.

Ji tiesiog mėgsta fantazuoti ir savo prognozėmis suteikti optimizmo kitiems.

Drakonas – laimės kūdikis?

Pavyzdžiui, žmonėms, gimusiems Šuns metais, artėjant 2024-iesiems, Drakono metams, L.Ščiupakovienė pažadėjo, kad nestigs romantikos ir meilės.

„Meilė – jūsų varomoji jėga. Skraidysite ant sparnų apsvaigę nuo meilės visus metus, o tai yra labai geras jausmas. Šiais metais Šunys gyvens ir lakstys nerūpestingai, kaip jiems ir patinka, ieškodami meilės objekto, o radę ar praradę ieškos kito.

Subursite apie save daug bendraminčių ir puikiai leisite laiką. Tad jūsų laukia svaiginantys ir džiugūs metai, meilės sklidina širdis ir visomis spalvomis švytintis pasaulis. Kiti ženklai jums net ėmė pavydėti?“ – tokį horoskopą sudarė kaunietė.

L.Ščiupakovienė įsitikinusi, kad drakonas yra dosnus, draugiškas ir sparnuotas, tad metai visiems bus su polėkiu.

„Pats drakonas yra laimės kūdikis, gimusiems po šiuo ženklu šiais metais bus galimybė sutikti naujų draugų ir bendraminčių, nuobodžiauti neteks, nes laukia sparnuoti metai. Dar galite pagilinti savo žinias, nes žinios dar niekam nepakenkė“, – linkėjo kaunietė.

Prasidėjus 2024 metams moteris ir vėl pradėjo kolekcionuoti horoskopo ženklus atitinkančius piešinius. Pirmasis – vaizduojantis beždžionę. Ją L.Ščiupakovienė užtiko Vilniuje, viename Užupio kieme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.