Komiksai ir eilės – naujas būdas mokyti Lietuvos istorijos

Stori ir sunkūs vadovėliai su daug teksto ir viena kita nuotrauka. Taip įsivaizduojame vertingas knygas. Bet ar mažieji laimingi tokias skaitydami? Ar tokios knygos ko nors išmoko?

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 7, 2012, 2:57 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:25 PM

Rašytojas ir teatralas Arkadijus Vinokuras įsitikinęs, kad greičiau vaiko širdį atvers ir žiniomis pamaitins komiksų knygelė su eiliuotais tekstais ir užduotimis.

Tokią jis penktadienį pristato Lietuvos vaikams. Savo knygoje „Tadas ir Misteris Arkadas: Mano Lietuva“ rašytojas pasakoja berniuko kelionę laiku – nuo dinozaurų iki Žalgirio mūšio.

Kelionė laiku

Berniukas, vardu Tadas (personažas, įkvėptas rašytojo sūnaus), nežino nieko apie Lietuvą. Mokytojas jam sako, kad apie savo šalį reikia sužinoti kuo daugiau.

Vaikas mokykloje užmiega, atsiduria tarp dinozaurų. Iš krūmų iššoka Misteris Arkadas ir pasibaisi – Tadas pateko ten, kur neturėjo patekti.

Jie laiko mašina keliauja per akmens amžių, susipažįsta su Puntuko mitu, su Geležiniu Vilku, Lietuvos miestais. Kai Tadas atsibunda, pradeda klasės draugams pasakoti, kokia graži Lietuva.

40 puslapių istorijos vadovėlis

„Knygos esmė – perteikti vaikui meilę Lietuvai, patriotizmo jausmą, nieko bendro neturintį su šovinizmu, rasizmu ar kažkuo panašiu. Siekiu patrauklia forma pristatyti Lietuvos istoriją, kalbą“, - pasakojo A. Vinokuras.

Visi pasakojimai, anot autoriaus, atitinka Lietuvos istorijos žinias, skaitytojas gauna „tikrus faktus“. Dėl to komiksų knygą galima vadinti 40 puslapių istorijos vadovėliu.

Knygoje vaikai taip pat gali spręsti įvairias užduotis. Tarkime, į tuščius langelius įrašyti, kokios tautos gyveno Lietuvoje.

Kainuos apie 20 litų

Tai – šeštoji A. Vinokuro knyga vaikams. Ją iliustravo rašytojo žmona Aušra Chlevickaitė.

Knygos pristatymas – penktadienį 18val. „Ozo“ vaikų kampelyje „Xplanet“, šeštadienį ir sekmadienį – 14 val. Pristatymų metu bus galima pigiau įsigyti naująją knygą su autoriaus autografu.

Mažieji žiūrovai renginyje susitiks su Misteriu Arkadu, kuriuo persirengs pats knygos autorius.

Nuo gruodžio 10 d. knygą bus galima įsigyti prekybos centruose ir knygynuose. Ji kainuos beveik 20 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.