Dusetų gyventojai susitiko su žygio „2000 kilometrų istorijos“ dalyviais

Į susitikimą su žygio žemaitukais iki Juodosios jūros įveikusiais raiteliais Gintaru Kalteniu, Česlovu Marcinausku, Antanu Narmontu ir Skirmante Naglyte sugužėjo Zarasų krašto žmonės. Tai moksleiviai, gimnazistai, mokytojai, šauliai, partizanai, tremtiniai ir politiniai kaliniai, bibliotekininkai, miškininkai, visuomeninių organizacijų atstovai ir visi tie, kurie neabejingi Lietuvos valstybės istorijai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dudavičius

May 4, 2013, 7:56 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:41 AM

Salė buvo pilnutėlė ir su susidomėjimu laukė renginio pradžios. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Rimantas Jurevičius ir Dusetų seniūnas Saulius Kėblys. Po sveikinimų susirinkusiems buvo pristatytas DVD filmas „2000 kilometrų istorijos“ ir parodytos filmo ištraukos. DVD filmo leidėjai VŠĮ „Klajūnų klubas“ ir „Versmės“ leidykla.

Po dokumentinio filmo buvo organizuota diskusija, kurioje kalbėjo Zarasų Ąžuolo gimnazijos moksleiviai Tautvydas Česniauskas, Dominykas Bruteika, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos moksleivis Pranas Gaidamavičius, Salako pagrindinės mokyklos moksleivė Odeta Žusinaitė ir LŠS Utenos apskrities 9–osios rinktinės Zarasų šaulių 7–osios kuopos jaunieji šauliai Edvinas Šakalys, Paulius Svetkovas ir Edvinas Maleckas.

Moksleiviai ir šauliai buvo vieningi - reikia tokių žygių Lietuvai. Vėliau savo prisiminimais dalijosi raiteliai, kurie kalbėjo apie žirgo ir raitelio dvasinį ryšį, Baltarusijos ir Ukrainos paveldo objektus, liejo savo emocijas pasiekus Juodąją jūrą.

Raitelis Antanas Narmontas pristatė šunį Alšį ir papasakojo apie jo vaidmenį žygio metu. Po to buvo trumpai pristatytas naujas žygis senuoju pašto keliu, kuris driekėsi maršrutu Sankt Peterburgas – Varšuva. Jį pristatė „Versmės“ leidyklos projektų vadovas Andrius Biziulevičius ir raitelis, dviejų knygų apie žygius autorius Gintaras Kaltenis. Renginio metu pristatyta „Versmės“ leidyklos veikla ir būsimos Dusetų monografijos redaktorius – sudarytojas Linas Balčiūnas.

Renginio pabaigoje Dusetų dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas įteikė apdovanojimą dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentui Vladui Ščiavinskui bei padėkojo renginio organizatoriams. Pasibaigus susitikimui renginio dalyviai noriai fotografavosi su raiteliais, šuniu Alšiu bei diskutavo įvairiomis žygio temomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.