Pusantros paros mokyklos suole – tarsi S.Dariaus ir S.Girėno žygis

Neįprastai legendinio skrydžio per Atlantą 80-metį nusprendė paminėti Kuršėnų Lauryno Invinskio gimnazijos moksleiviai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 10, 2013, 5:27 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:59 AM

Istorijos mokytojo Rolando Tamošaičio suburti gimnazistai pasiryžo patys išbandyti, ką reiškia išbūti be miego 37 valandas ir 11 minučių – tiek laiko truko S.Dariaus ir S.Girėno skrydis.

Į istorijos kabinetą, kuriame vyks šis projektas, ketvirtadienį ryte susirinko 28 gimnazistai.

Norinčiųjų „pakartoti“ legendinį skrydį buvo per penkiasdešimt, todėl dalyviams atrinkti prireikė motyvacinių anketų.

Neįprastame renginyje dalyvauti pasišovusiems gimnazistams suolai, prie kurių jie turės praleisti daugiau nei pusantros paros, tapo jų „lituanicomis“.

Po du prie kiekvieno suolo pasodinti gimnazistai tapo ekipažo nariais. Nueiti į tualetą ar trumpam snūstelėti galima tik vienam „ekipažo“ nariui. Su savimi renginio dalyviai turėjo atsinešti ir maisto bei gėrimų, kurių prireiks per šį 37 valandas truksiantį projektą.

Kad laikas projekto dalyviams neprailgtų ir būtų praleistas prasmingai, pasirūpino šio renginio sumanytojas R.Tamošaitis.

Gimnazistų laukia susitikimai su aviamodeliuotojais, pilotais, kariškiais, istorikais, bus demonstruojami filmai apie S.Darių ir S.Girėną bei jų skrydį per Atlantą.

„Renginys prasidėjo ketvirtadienį, 8 val. ryto.

Mus jau spėjo aplankyti čia paskaitą skaitęs istorikas Jonas Kiriliauskas.

Aviamodeliuotojas Vytautas Steponavičius pademonstravo „Lituanica“ simuliatorių, kurį išbandė ir gimnazistai.

Aviacijos bazės kariškiai atsivežė įvairios įrangos, kuri sudomino projekto dalyvius. Manau, kad ir likęs laikas prabėgs turiningai“, – ketvirtadienio popietę portalui lrytas.lt sakė R.Tamošaitis.

Devyniolikos metų pedagoginio darbo stažą turintis R.Tamošaitis sakė, kad mintis tokiu būdu paminėti S.Dariaus ir S.Girėno skrydį jam kilo dar pavasarį.

„Norėjosi, kad gimnazistams šio iškilaus žygio paminėjimas nebūtų banalus, kad projekto dalyviai galėtų bent fiziškai pajausti skrydžio nuovargį.

Manau, kad projekto dalyviams toks S.Dariaus ir S.Girėno žygdarbio paminėjimas bus įsimintinesnis už tradicinį paminėjimą“, – sakė R.Tamošaitis.

Ketvirtadienį, 8 val. ryto prasidėjusi skrydžio per Atlantą imitacija Kuršėnų L.Ivinskio gimnazijoje turėtų baigtis penktadienį, 21 val. 11 min.

Legendinį skrydį „pakartojusiems“ gimnazistams L.Ivinskio gimnazijos direktorius Albinas Jokubauskas pažadėjo surengti išvyką į Kauno Karo muziejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.