Įamžinta 1941 metais žydų žudynių vieta Petrašiūnuose

Pirmadienį pažymint tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, Petrašiūnų seniūnijoje, kur 1941 m. rugpjūčio 30 d. naciai ir jų koloborantai nužudė 125 žydus (23 iš jų – vaikai), Kauno miesto savivaldybės rūpesčiu buvo atidengta atminimo stela .

Kaunas pagerbė Holokausto aukas.<br>Kauno Sąjūdžio informacinis biuro nuotr.
Kaunas pagerbė Holokausto aukas.<br>Kauno Sąjūdžio informacinis biuro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2014, 6:43 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:10 AM

Veronikos Špokauskaitės, gido Chaimo Bargmano bei LSMU prof. Aleksandro Vitkaus pateikta informacija apie 125 žydų žudynių vietą Petrašiūnuose buvo patvirtinta ir žudynių vieta buvo įrašyta į Kultūros vertybių registrą.

Vėliau žudynių vietą nustatyti ekspertams padėjo tiesioginis žudynių liudytojas senas Petrašiūnų seniūnijos gyventojas Pranas Uldys (1930 g.).

Stelos atidengimo ceremonijoje dalyvavo JAV, Vokietijos bei Rusijos ambasadų atstovai, Kauno meras A.Kupčinskas, žydų bendruomenės atstovai, Lietuvos Sąjūdžio Kauno tarybos atstovai, Kauno humanitarinės pagrindinės mokyklos mokytojai ir mokiniai.

Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus nariai domisi Lietuvos kultūros bei istorinės atminties išsaugojimu ir siekia įamžinti ir pagerbti Lietuvos valstybės piliečius, kurie kovojo dėl savo laisvės ar žuvo nekalti dėl politinių ar kitų motyvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.