Antano Šabaniausko atminimu Kaune rūpinasi vilniečiai

Kaune 10 metų kalbama apie tai, kad reikia įamžinti dainininko Antano Šabaniausko atminimą. Šiuo projektu pradėjo rūpintis klaipėdietis. Jo veiklą tęsia vilniečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jun 1, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:31 AM

Mintis pastatyti Kaune paminklą garsiam tarpukario laikų dainininkui kilo A.Šabaniausko labdaros ir paramos fondo vadovui klaipėdiečiui Romui Pletkauskui.

Anuomet buvo paskaičiuota, jog paminklui reikia 140 tūkstančių litų, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

R.Pletkauskas prisiminė, kad dar 2008 metais kreipėsi paramos į Kauno merą Andrių Kupčinską. Šis fondo atstovui patarė lėšų prašyti Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA narių.

Ši muzikantus, aktorius ir leidėjus vienijanti organizacija finansavo paminklo pastatymą kitam Lietuvos estrados pionieriui Danieliui Dolskiui Laisvės alėjoje. Tačiau pinigų antram paminklui tuo metu AGATA valdyba nerado.

Per kelerius metus AGATA nariai idėjos įamžinti savo gildijos atstovo atminimą nepamiršo. Vilnietis kompozitorius Aras Žvirblis sakė, kad ir dabar tiesiogiai apmokėti paminklo pastatymo organizacijos nariai neketina, tačiau neseniai sumanė kitą veiksmų planą.

„Esame menininkai. Todėl pinigų paminklui pastatyti ieškosime taip, kaip mokame. Norime sutelkti jaunuosius atlikėjus, surengti A.Šabaniausko dainų konkursą. Nugalėtojai važinėtų po Lietuvą, rengtų koncertus. Jų metu ir galima surinkti pinigų“, – sakė A.Žvirblis.

Kompozitoriaus manymu, burti jaunuosius atlikėjus geriausia būtų Kaune, nes čia ir stovės paminklas A.Šabaniauskui. Todėl reikia, kad miesto vadovai skirtų patalpas repeticijoms. Apie tai jau kalbėta per susitikimą su meru Andriumi Kupčinsku.

„Ar projektą pavyks įgyvendinti, pasakyti sunku. Tai priklauso ir nuo Kauno miesto vadovų palaikymo ne tik žodžiais, bet ir darbais“, – sakė A.Žvirblis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.