Lentvario dvaras ir jo parkas taps „dūšelių“ prieglobsčiu

Šeštadienį, spalio 25 d. grupė „Skylė“ kviečia į muzikinę kelionę po užmirštą, bet nuostabų Lentvario dvarą.

Lentvario dvare šeštadienį klajos "dūšelės".<br>J.Rosengren nuotr.
Lentvario dvare šeštadienį klajos "dūšelės".<br>J.Rosengren nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2014, 8:57 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:24 PM

Lentvario dvaro sodyba su parku – unikalus, ypatingą kultūrinę ir istorinę reikšmę turintis ir į kultūros vertybių registrą įtrauktas paminklas. Peizažinį parką šiems rūmams sukūrė žymus prancūzų kraštovaizdžio architektas Eduardas Fransua Andrė su komanda. Tai dvarą daro reikšmingą ir už Lietuvos ribų, kadangi architektas yra prisidėjęs prie daugybės viešų ir privačių parkų sukūrimo visame pasaulyje. Lietuvoje jis apsilankė pačioje XIX a. pabaigoje ir čia grafų Tiškevičių užsakymu sukūrė keturis parkus jų rezidencijose. Šis išskirtinės svarbos Lietuvos kultūrai dvaras dabar yra labai prastos būklės – jis griūva, dega, nebeturi langų, į jį nuolat yra įsilaužiama. Apie Lentvario dvaro situaciją ne kartą kalbėta spaudoje ir televizijoje.

Tačiau net apleisti ir ilgus metus niokojami dvaro rūmai nepraranda savo didybės ir žavesio bei prašosi būti globojami. Todėl spalio 25 d. 17.30 val., rudeniniams lapams spalvinant parką, grupės „Skylė“ nariai ketina dar sykį nukreipti visuomenės dėmesį į dvarų padėtį Lietuvoje. „Ta vieta yra nuostabi, negali būti, kad tokios erdvės yra taip apleistos ir išniekintos. Jos turi tarnau¬ti žmonėms, geriems tikslams, kultūrinei veiklai“, – įsitikinęs grupės „Skylė“ vadovas Rokas Radzevičius. Bendradarbiaudami su Kultūros vertybių apsaugos departamentu bei jaunimo organizacija „Lentvario parko renesansas“, atlikėjai kviečia į muzikinę kelionę „Dūšelės Lentvario dvare“. Jos metu pamatysite, kaip dvaro ansamblis atrodo šiuo metų laiku, prisiminsite dvaro istoriją, vaikščiosite keliais, kuriais seniau vaikščiojo grafai ir grafaitės, o viso pasivaikščiojimo metu jus lydės muzikiniai atokvėpiai su Justina Mileškaite ir grupe „Miglaukas“.

Pasivaikščiojimą po Lentvario dvaro parką vainikuos akustinis grupės „Skylė“ narių ir choro „Gentis“ koncertas, kuriame atlikėjai pristatys naujas dainas iš dar tik ruošiamos „Dūšelių“ programos, pasakojančios apie sielos kelionę anapus. Bendrą muzikinį vakaro audinį kurs grupė „Midula“. Vakarą šildys ir dvaro parko dvaseles ramins žvakių liepsnelės, kurių prašoma atsinešti ir žiūrovus.

PROGRAMA: 17.30 Ekskursija po Lentvario dvaro parką. Ekskursijos dalyviai kviečiami rinktis prie įvažiavimo į Lentvario dvaro sodybą. Žmonių skaičius ribotas, būtina registracija (info@lpr-lt.org). 19.00 Koncertas (grupėS SKYLĖ ir MIDULA, choras GENTIS) Vedliai: Grupės SKYLĖ nariai, choras GENTIS, grupė MIDULA, grupė MIGLAUKAS, Jaunimo organizacija „Lentvario parko renesansas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.