Paaiškės detalės apie griaučius iš paslaptingo graikų kapo

Detalės apie paslaptingų

Detalės apie paslaptingų griaučių, rastų didžiuliame, Aleksandro Makedoniečio laikų kape Graikijoje, tapatybę turi būti paskelbtos kitą mėnesį.<br>„Scanpix“ (AFP) nuotr.
Detalės apie paslaptingų griaučių, rastų didžiuliame, Aleksandro Makedoniečio laikų kape Graikijoje, tapatybę turi būti paskelbtos kitą mėnesį.<br>„Scanpix“ (AFP) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2014, 4:07 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:55 PM

„Makroskopinio kaulinio audinio tyrimo, siekiant nustatyti lytį, amžių ir ūgį, rezultatai bus paskelbti sausio mėnesį“, – sakoma Graikijos kultūros ministerijos pareiškime, kuriame priduriama, kad tyrimus atliks Salonikų ir Trakijos universitetai.

Lapkritį didžiulėje IV amžiaus pr.m.e. struktūroje – didžiausiame kada nors atrastame kape Graikijoje – rasti griaučiai pakurstė jaudulį dėl kasinėjimų, kurie vasarą sulaukė pasaulio žiniasklaidos dėmesio.

Tame kape, kurio perimetras yra 500 m ir kuris yra įkastas į 30 m aukščio kalvą Amfipolyje Šiaurės Graikijoje, buvo rasta sfinksų ir kariatidžių skulptūrų, sudėtingų mozaikų ir monetų su Aleksandro Makedoniečio atvaizdu.

Buvo daug spėlionių dėl to, kas palaidotas šiame kape: nuo Aleksandro žmonos Roksanos iš Baktrijos iki karaliaus motinos Olimpijos ar vieno iš karaliaus generolų.

Graikijo kultūros ministerija penktadienį kaip „nepagrįstus“ atmetė teiginius graikiškose interneto svetainėse, kad tai 54 metų moters, vadinasi, tikriausiai Olimpijos, palaikai.

Istorikai sako, jog labai mažai tikėtina, kad tai gali būti pats Aleksandras, kuris iki savo mirties (mirė būdamas 32 metų) užkariavo persų imperiją ir didelę dalį viso tuomet žinoto pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.