Konkursas: ar žinai, kas nuotraukoje?

Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba 1990 m. vasario 13 d. priėmė kelis įstatymus, susijusius su teismų veiklos reglamentavimu, iš kurių svarbiausias – Teismų santvarkos ir teisėjų statuso įstatymas, kuris su vėlesniais pakeitimais galiojo iki 1995 m. sausio 1 d.

Kas pavaizduota nuotraukoje?<br>teismai.lt nuotr.
Kas pavaizduota nuotraukoje?<br>teismai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 1:45 AM

1990 m. kovo 11 d. Aukščiausioji Taryba – Atkuriamasis Seimas – paskelbė nepriklausomos Lietuvos Respublikos atkūrimą. Tą pačią dieną Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba priėmė nutarimą, kuriuo paskelbė: „Iki Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba sudarys naujos sudėties valstybės organus, pavesti Respublikos Aukščiausiajam Teismui, rajonų ir miestų teismams vykdyti turimus įgaliojimus“.

Priimtas įstatymas dėl valstybės pavadinimo – Lietuvos Respublika – ir herbo – vytis. Konstitucija nustatė, kad teisingumą Lietuvos Respublikoje gali vykdyti tik teismas. Lietuvos teismai turėjo būti sudaromi iš renkamų teisėjų ir teismo tarėjų.

1992 m. vasario 6 d. nepriklausomos Lietuvos Aukščiausiajai Tarybai teko grįžti prie šio klausimo ir priimti naują Teismų įstatymą, kuris įsigaliojo nuo 1992 m. vasario 10 d. Pagal šį įstatymą buvo įsteigti apylinkės teismai ir Aukščiausiasis Teismas.

Kaip kūrėsi nepriklausomos Lietuvos teismų sistema, galite sužinoti apsilankę Nacionalinėje teismų administracijoje veikiančioje teismų ekspozicijoje, kurioje gidas veda nemokamas ekskursijas.

Nepamirškite iš anksto užsiregistruoti el. paštu komunikacija@teismai.lt arba numeriu (8 5) 251 4120! KONKURSO KLAUSIMAS

Kas pavaizduota nuotraukoje?

A – Kompiuteris;

B – Skaičiuotuvas;

C – Vokų žymėjimo mašinėlė.

Atsakykite į klausimą ir laimėkite 2016 metų darbo kalendorių, metinę žurnalo „Teismai“ prenumeratą ir gido vedamą ekskursiją po Nacionalinėje teismų administracijoje esančią istorinę teismų ekspoziciją Jums ir Jūsų draugams (5-10 asmenų).

Rašykite komentaruose teisingą atsakymą ir lapkričio 2 dieną sužinokite laimėtoją! Nepamirškite formoje įrašyti savo elektroninio pašto. Sveikiname konkurso nugalėtoją ponią Astą Povilėnienę! Su nugalėtoja susisieksime elektroniniu paštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.