Vytauto Didžiojo ir kitų LDK valdovų istorijos – dvigubai pigiau

Knygų mugėje Valdovų rūmų muziejus pristatys Vytautą Didįjį vaizduojantį leidinį ir surengs staigmenų lankytojams. Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai jau septintą kartą dalyvauja tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, kuri tradiciškai vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šįkart Valdovų rūmų muziejaus darbuotojai knygų mylėtojus džiugins interaktyviomis pramogoms ir, žinoma, didžiulėmis kainų nuolaidomis vertingiems muziejaus leidiniams.

Knygų mugėje Valdovų rūmų muziejus pristatys Vytautą Didįjį vaizduojantį leidinį.<br>Valdovų rūmų nuotr.
Knygų mugėje Valdovų rūmų muziejus pristatys Vytautą Didįjį vaizduojantį leidinį.<br>Valdovų rūmų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 10:44 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:22 PM

 “Šių metų Vilniaus knygų mugės tema išskirtinė – personažas ieško autoriaus. Dalyvaudamas Knygų mugėje Valdovų rūmų muziejus, be jokios abejonės, atsižvelgs į šią temą ir primins, kad daugybė personažų į literatūrą atėjo ir iš mūsų šalies istorijos, o ypač – iš didingiausio Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės klestėjimo laikotarpio“, – teigė Valdovų rūmų muziejaus Renginių skyriaus vedėjas Vytautas Gailevičius.

Pasak jo, Valdovų rūmų muziejaus stende Vilniaus knygų mugėje lankytojų lauks nemažai interaktyvių staigmenų: čia bus galima pabendrauti su muziejaus specialistais ir įvairių leidinių autoriais, sužinoti apie vykdomus projektus ir įvairialypę veiklą, taip pat nusifotografuoti su iš Renesanso epochos į XXI a. atvykusia dama, pasidalyti šia nuotrauka socialiniuose tinkluose ir už tai gauti 5 eurų papildomą nuolaidą bet kuriam muziejaus leidiniui.

Vilniaus knygų mugėje dalyvaujantis Valdovų rūmų muziejus lankytojus kvies ir į unikalaus leidinio – Eberhardo Windecke „Imperatoriaus Zigmanto knyga. XV a. Lietuvos valdovų portretai“ – pristatymą. Jis vyks 2016 m. vasario 26 d., penktadienį, 13.00 val. parodų centro „Litexpo“ Rašytojų kampe.

Pristatyme mugės lankytojai sužinos, kaip rankraštinėje XV a. knygoje vaizduojami Lietuvos valdovai, šios epochos įvykiai ir jų dalyviai, taip pat išgirs, kokių dovanų Vytauto Didžiojo žmona Ona dovanojo Šventosios Romos imperatorienei, kodėl Švitrigaila pavaizduotas jūrų mūšyje su turkais, kaip amžininko akimis iliustruota Vytauto Didžiojo laidotuvių scena.

Šį leidinį pristatys knygos rengėjai profesoriai Jūratė Kiaupienė ir Rimvydas Petrauskas, taip pat Lietuvos istorijos šaltinių ir senosios raštijos žinovai prof. Irena Valikonytė, dr. Mintautas Čiurinskas, renginį moderuos žinomas žurnalistas Virginijus Savukynas.

„Beje, šį leidinį galima įsigyti dvigubai pigiau, už specialią leidėjo kainą – 15 Eur. Įprastai ši knyga kainuoja 32 Eur. Ir tai tik vienas pavyzdys, kodėl verta apsilankyti Valdovų rūmų muziejaus stende Vilniaus knygų mugėje, – sako V. Gailevičius. – Priminsiu, kad Vilniaus knygų mugė yra vienintelė proga metuose, kai istorinės literatūros mylėtojams dovanojame nuolaidas leidiniams net iki 70 proc.“

Šiemečiame knygų mugės šurmulyje atrasti interaktyvųjį Valdovų rūmų muziejaus stendą bus nesudėtinga: muziejaus specialistų komanda knygų mylėtojus ir bičiulius pasitiks 5 salės C sektoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.