„Baltų kelias“: iššūkiai gali priartinti galimybes

Lietuvoje ir Latvijoje kuriama sistema – partnerių tinklas, jungiantis kultūros, turizmo bei verslo sritis, susijusias su baltų tapatybe. Ją įprasminantys turistiniai maršrutai gali tapti puikia galimybe vystyti visų Lietuvos regionų kultūrą ir ekonomiką, ypač – regionuose veikiančias kultūros institucijas. Būtent tokią viziją turėtų įprasminti Latvijoje ir Lietuvoje „tiesiamas“ Baltų kelias.

„Baltų kelio“ projektu kuriami maršrutai sudaro galimybę pažinti ne tik pilis, dvarus, bet ir lokalesnes vietas, smulkesnius turizmo objektus.<br>Šiaulių turizmo informacijos centro archyvo nuotr.
„Baltų kelio“ projektu kuriami maršrutai sudaro galimybę pažinti ne tik pilis, dvarus, bet ir lokalesnes vietas, smulkesnius turizmo objektus.<br>Šiaulių turizmo informacijos centro archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2016, 8:22 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:59 PM

Tarpvalstybinė partnerystė

Minėtu projektu siekiama, kad keliaudami „Baltų kelio“ maršrutais žmonės ne tik susipažintų su baltų gyvenimo būdu ir papročiais, bet ir turiningai praleistų laisvalaikį.

Teminių maršrutų kūrimas sudaro galimybę pažinti ne tik pilis, dvarus, bet ir lokalesnes vietas, smulkesnius turizmo objektus. Projektą „Baltų kelias“ „Baltų centras“, bendradarbiaudamas su Šiaulių turizmo informacijos centru. Į projektą numatytą įtraukti visas šalies savivaldybes, tad rengiami išvykstamieji seminarai.

Tebevyksta partnerių paieška

Neseniai Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centre bei Žemaitijos turizmo informacijos centre surengti išvykstamieji seminarai „Baltų kelias: struktūra, metodai, raiška“. Seminaruose dalyvavo kelios dešimtys valstybinio ir privataus turizmo sektorių atstovų (savivaldybės, turizmo informacijos centrai, muziejai, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigos, gidai, asociacijos ir kt.). Jų metu buvo pristatyta projekto koncepcija, turistiniai „Baltų kelio“ maršrutai ir naujai kuriama interneto svetainė www.baltukelias.lt.

Projektą „Baltų keliai“, kurį finansuoja Kultūros ministerija, vykdo tarpvalstybinę kultūrinę, mokslinę veiklą vykdanti asociacija „Baltų centras“.

Asociacija „Baltų centras“ Šiaulių turizmo informacijos centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.