Dabartis ir ateities perspektyvos – naujame baltiškosios kultūros gide

Tarptautinis kultūros kelias „Baltų kelias“ projektas įgauna vis didesnį pagreitį. Praėjusią savaitę startavusi internetinė svetainė www.baltukelias.lt vakar buvo pristatyta Šiauliuose gana unikaliu būdu.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 2:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:36 PM

Seminare – apie ateities planus

Vakar Šiauliuose įvyko baigiamasis seminaras Tarptautinio kultūrinio turizmo projektas „Baltų kelias: struktūra, metodai, raiška“. Renginyje dalyvavo per 40 Šiaulių turizmo bendruomenės atstovų – gidai, kelionių organizatoriai, kultūros darbuotojai, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigos, švietimo ir mokslo sektorius. Rūta Stankuvienė, projekto „Baltų kelias“ vadovė, Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė pristatė projekto koncepciją, turistinius „Baltų kelio“ maršrutus. Buvo demonstruojama naujai sukurta interneto svetainė www.baltukelias.lt.

Aukščiausios kategorijos gidė Inga Vainorienė dalijosi įžvalgomis, kaip gidas, kelionių organizatorius, paslaugų tiekėjai gali įsitraukti į „Baltų kelio“ kūrimą. Dalyviai susipažino su bendradarbiavimo ir integravimosi į projekto įgyvendinimą galimybėmis, galima nauda, ateities planais ir perspektyvomis. Seminaras baigėsi kūrybinėmis dirbtuvėmis, kuriose susirinkę generavo idėjas ir mintis apie „Baltų kelio“ ir Šiaulių miesto tapatybės plėtros galimybes.  Projektą „Baltų kelias“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija, vykdo tarpvalstybinę kultūrinę, mokslinę veiklą vykdanti asociacija „Baltų centras“, bendradarbiaudama su Šiaulių turizmo informacijos centru.

Nauji turistiniai maršrutai

Pabaigtas pirmas svetainės www.baltukelias.lt kūrimo etapas, todėl perspektyvoje numatyta tolimesnė plėtra ir tobulinimo priemonės. Siekiant, jog tinklapis būtų kuo labiau turiningas, įvairiapusiškas, informatyvus, kviečiame prie iniciatyvos prisidėti visus norinčius ir galinčius. Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybės, kultūros įstaigos, muziejai, nacionaliniai ir regioniniai parkai, draugijos, asociacijos ir kitos organizacijos gali siųsti ir dalintis informacija apie organizuojamus renginius, naujus ir dar neatrastus objektus, edukacijas, pramogas ir kitus baltiškąją kultūrą įprasminančius elementus. Kitose svetainės vystymo stadijose planuojama kuo aktyviau įtraukti verslo atstovus, kurie galės pristatyti ir viešinti teikiamas paslaugas, pramogas ar  gaminamą produkciją.

Portalą sudaro dvi pagrindinės dalys: renginiai ir turistiniai maršrutai. Pirmoje skiltyje bus viešinami visi su baltų kultūra susiję renginiai. Kiekvienas vartotojas turės galimybę rinktis renginius pagal įvairias kategorijas, periodą ar renginio vietą. Kita skaitmeninio projekto dalis – turistiniai maršrutai. Čia pateikiami archeologijos, istorijos, etnokultūros, turizmo specialistų parengti turistiniai maršrutai po Lietuvą, kurie atskleidžia ir įprasmina „Baltų kelio“ tematiką. Maršrutai pateikiami su detaliais aprašymais, nuotraukomis, interaktyviais žemėlapiais. Visus aprašus svetainės lankytojai gali parsisiųsti į asmeninius kompiuterius ir kitus mobiliuosius įrenginius.

Dar viena portalo www.baltukelias.lt sudedamoji – išsamus informacijos blokas, kuriame pateikiama medžiaga apie baltų kultūrą – nuo antropologijos iki šių dienų aktualijų. Naujoji svetainė – projektas, orientuotas tiek į turistus, keliautojus, tiek į profesionalus, plačiau besidominčius baltų kultūros ir istorijos raida. Atsižvelgiant į elektroninės rinkodaros plėtros tendencijas ir aktualumą, tinklapyje bus sudarytos galimybės talpinti ir dalintis informacija socialinių tinklų kanalais. Renginių kalendorius ir turistinių produktų pasiūla formuoja sinerginę informacijos platformą, kuri labai patogi planuojantiems savo laisvalaikį ir atostogas.

Projektas neapsiriboja vien tik minėtais veiksmais – baltiškoji kultūra yra stiprinami ir renginiais. Lapkričio 18 d. Šiaulių universiteto bibliotekoje ir Chaimo Frenkelio viloje surengtas Latvijos nepriklausomybė minėjimas su baltų priedainėmis. Gruodžio 3-ąją Šiaulių arenoje vyko įspūdingas koncertas „Ačiū, saule“, sujungęs tradiciją ir modernumą, pristatant Saulės mūšio eigą, miesto istoriją. Asociacija „Baltų centras“ buvo vienas iš šio renginio organizatorių konsultantų.

Asociacija „Baltų centras“ Šiaulių turizmo informacijos centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.