Nuo šiol bet kada galite pasivaikščioti po Biržų pilį – net ir šią akimirką

Internete įgyvendintas projektas „Virtuali ekskursija – Biržų pilis prieš šimtmečius ir šiandien“.

Internete įgyvendintas projektas „Virtuali ekskursija – Biržų pilis prieš šimtmečius ir šiandien“.
Internete įgyvendintas projektas „Virtuali ekskursija – Biržų pilis prieš šimtmečius ir šiandien“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-21 16:11, atnaujinta 2018-02-09 21:23

Pagrindinis jo tikslas – pristatyti gynybinę Biržų tvirtovę, jos istoriją ir šiandienines funkcijas kuo platesnei auditorijai. Buvo pasitelktos šiuolaikinės technologijos. Jų pagalba buvo sukurta virtuali ekskursija po tvirtovės teritoriją ir buvusias pilies menes, kuriose dabar veikia Biržų krašto muziejus ir yra įsikūrusi biblioteka.

Virtuali ekskursija suteikia galimybę nemokamai aplankyti Biržų tvirtovę, o kartu ir Biržų krašto muziejų „Sėla“, užeiti į biblioteką Lietuvos ir užsienio šalių gyventojams, taip pat judėjimo negalią turintiems žmonėms ar toliau keliauti jau nebeturintiems galimybių senjorams.

Technologijų dėka, jie gali susipažinti su Biržų tvirtovės istorija ir pritaikymu šiandieninėms reikmėms, XVII – XVIII a. karybos ypatumais, Biržų krašto istorija Lietuvos ir Europos istorijos kontekste, Šiaurės Rytų Lietuvos regiono etnokultūros ypatumais.

Šiuolaikinių technologijų galimybės leidžia virtualios ekskursijos lankytojams įdėmiai apžiūrėti muziejaus ekspozicijas ir įdomiausius eksponatus, sužinoti apie juos daugiau.

Technologinės galimybės virtualiame ture atveria patrauklią, gyvą istorinę medžiagą, garso ir vaizdo klipų pagalba kuria tinkamą nuotaiką. Tai leidžia virtualią ekskursiją pritaikyti edukacinei veiklai, sukurti įvairias mokymosi programas, viktorinas, žaidimus, skirtus jaunosios kartos ugdymui.

„Virtuali ekskursija – Biržų pilis prieš šimtmečius ir šiandien“ – tai tik technologiniai pagrindai didesniam projektui, kurį ateityje planuojama toliau vystyti.

Virtuali ekskursija „Biržų pilis prieš šimtmečius ir šiandien“ - štai čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.