Kalėdiniame šurmulyje kelią rodys Užupio įdomybių žemėlapis

Užupio meno inkubatorius su „Baltic Shamans“ ir kitais Užupyje įsikūrusiais verslais kviečia visus į Užupio žemėlapio pristatymą, kuris vyks gruodžio 16 d. 13 val. pačioje Užupio širdyje – prie „Užupio angelo“ skulptūros, kalėdinės eglutės įžiebimo šventės metu. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 3:54 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 5:07 PM

Iš ilgai brandintos idėjos gimęs Užupio žemėlapis pirmiausia simboliškai taps kalėdinio Užupio šurmulio gaire, raginsiančia šventinės dvasios ieškoti būtent šioje Vilnelės pusėje. Kūrybiškai ir be streso – tokį švenčių laukimą akcentuojantis Užupis žada, kad jo svečiai čia ras visko: tradicinę Kalėdų eglutę centrinėje aikštėje, gomurius maloninančių gardėsių, stilingų, meniškų, originalių dovanų. 

Gerokai gyvesnis Užupis mus pasitinka ne tik šventiniu sezonu, bet ir kasdien. Ilgainiui tapdamas ne vien išskirtinai bohemos ir meno vieta, kasmet Užupis pritraukia vis daugiau unikalių krautuvėlių, butikų, kavinių, restoranėlių, grožio studijų, galerijų šeimininkų. Vieni po kitų smulkieji verslai, nauji kūrybos ir meno taškai jaukiai įsikuria Užupio pastatuose, iškabose ir vitrinose, o nuo šiol – ir naujajame Užupio įdomybių žemėlapyje. 

„Gerus dalykus smagiausia atrasti pačiam, tačiau kartais pravartu žinoti, kur ieškoti. Ypač tada, kai esi miesto svečias ir negali tam skirti daug laiko. Todėl, norėdami atkreipti dėmesį į įdomiausias Užupio vietas, nusprendėme išleisti patogų ir – ne mažiau svarbu – kūrybišką žemėlapį, kuris atspindėtų Užupio nuotaiką ir atvertų lankytojams dar nematytas ar gerai žinomas, tačiau primirštas vietas.

Mes patys kaip jauno verslo atstovai džiaugiamės būdami Užupyje – norime būti matomi ir matyti kitus. Užupio žemėlapis visus mus savotiškai suvienija“, – sako vienas iš iniciatyvos autorių, „Baltic Shamans“ atstovas M.Moška.

Dailininkės, grafikės, iliustruotojos Kamilės Krasaukaitės sukurto Užupio žemėlapio pristatymas vyks Užupio meno inkubatoriaus kalėdinės mugės kaimynystėje. Tai dar viena šventinį Užupio įkarštį žyminti vieta, iš kurios grįšite pasižmonėję, pasmaguriavę, pasigėrėję muzika, su glėbiu išskirtinių kalėdinų dovanų ir, žinoma, Užupio žemėlapiu rankose. Čiupkite jį ir leiskitės į didįjį Užupio nuotykį.

Kalėdinė mugė Užupio meno inkubatoriaus „Galeros“ erdvėse (Užupio g. 2A) gruodžio 15–16 d. 12–19 val.  Gruodžio 17 d. 12–19 val. – mugė beglobiams gyvūnėliams paremti. 

Užupio žemėlapis bus nemokamai platinamas Užupio meno inkubatoriuje ir daugelyje Užupio krautuvėlių, kavinių bei kitų vietų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.