Užvertė 25 metus pildytą knygą. Naujojoje puikuojasi ir popiežiaus Pranciškaus linkėjimas

Kauno rotušės garbingų asmenų knyga, kurioje ketvirtį amžiaus pasirašė ir karaliai, karalienės, prezidentai, užversta. Iškilūs kauniečiai, miesto svečiai įrašus palieka naujoje knygoje. Joje – ir išskirtinis popiežiaus Pranciškaus linkėjimas.

Naujoje garbės svečių knygoje puikuojasi ir popiežiaus Pranciškaus parašas.
Naujoje garbės svečių knygoje puikuojasi ir popiežiaus Pranciškaus parašas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2018, 11:45 AM

1992-ųjų vasario 8 dieną tuometis Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis paliko pirmąjį parašą Kauno garbės svečių knygoje. Joje pasirašė daugybė Europos monarchų, pasaulio valstybių ir institucijų vadovų, dvasinių lyderių, kultūros, sporto garsenybių.

Daugiau nei 25 metus pildyta pusės tūkstančio puslapių knyga odiniais viršeliais prirašyta. Todėl Kauno miesto ceremonimeistras Kęstutis Ignatavičius prieš kelis mėnesius ėmėsi iniciatyvos pagaminti naują knygą.

„Karalių, prezidentų ir kitų garsenybių linkėjimų prirašyta senoji knyga užversta. Ji saugoma Kauno rotušėje. Pagaminta nauja knyga, kurioje turime keturis parašus. Smagu, kad į ją pasirašė ne tik miesto vadovas Visvaldas Matijošaitis, bet ir Kauno miesto garbės piliečiu paskelbtas Šarūnas Jasikevičius, vėliau – Airijos prezidentas Michaelas D.Higginsas“, – tikino ceremonimeistras.

Knygoje puikuojasi ir itin vertingas popiežiaus Pranciškaus palinkėjimas ir parašas. Pontifikas parašė: „Kad Viešpats gausiai palaimintų šią kankinių žemę. Pranciškus.“

Šioje knygoje popiežius pasirašė lankydamasis Kauno arkivyskupijoje. Tai buvo antras kartas, kai iškilių asmenybių palinkėjimams skirta knyga buvo išnešta iš Rotušės. Pirmąkart ji buvo išnešta 1993 metų rugsėjo 6 dieną, kai Kaune viešėjo popiežius Jonas Paulius II. Jis taip pat įrašą paliko pietaudamas kurijoje.

„Buvo tikimasi, jog popiežius tuomet parašys kokį nors linkėjimą, tačiau paaiškėjo, kad Jonas Paulius II to niekada nedaro. Šis popiežius elgiasi kitaip. Jis paliko Kaunui įrašą“, – sakė K.Ignatavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.