Dėl Zapyškio bažnyčios tvarkybos bus atliekamas tarnybinis patikrinimas

Reaguodamas į susiklosčiusią situaciją dėl Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios aplinkos tvarkymo, kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas antradienį lankėsi Zapyškyje. Čia jis susipažino, kaip vykdomas Kauno rajono savivaldybės administracijos projektas, susijęs su Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios teritorijos ir aplinkos sutvarkymu.

 Taip dabar atrodo Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios Zapyškyje aplinka.
 Taip dabar atrodo Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios Zapyškyje aplinka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 2:06 PM, atnaujinta Nov 5, 2019, 8:10 PM

Projektas finansuojamas Žemės ūkio ministerijos ir rajono savivaldybės. Kitas projektas – Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios pastato tvarkybos – vykdomas Kultūros ministerijos skirtomis Europos Sąjungos ir savivaldybės lėšomis. Šio projekto vertė – 738 068 eurų, iš jų 627 358 eurų – Europos Sąjungos lėšos, 110 710 eurų – savivaldybės biudžeto lėšos.

Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios ir jos aplinkos tvarkybos projektų eigą kultūros ministrui M. Kvietkauskui ir viceministrė Ingridai Veliutei Zapyškyje pristatė Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vadovas Svaigedas Stoškus.

Kultūros ministras išreiškė susirūpinimą dėl projektų vadovų sprendimų ir akcentavo, kad tvarkant kultūros paveldo objektus ir aplinką, būtina išsaugoti jų autentiškumą.

Kultūros paveldo departamento Kauno skyriuje dėl projekto „Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios tvarkyba“ bus atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Aistros dėl Zapyškio užvirė savaitgalį, kai žinomas Kauno architektas Audrys Karalius užfiksavo dabartinę Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios aplinkos tvarkybos stadiją ir nuotrauką patalpino feisbuke.

Internautų reakcija prilygo sprogimui – vietoje pievos prie gotikinės bažnytėlės išlieta milžiniška betono platforma sukėlė tikrą pasipiktinimo audrą dėl unikalaus gamtos ir architektūros ansamblio suniokojimo.

Projekto autorius – garsus architektas, žinomas paveldo specialistas Gintaras Prikockis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.