Kauno rajone ąžuolų giria bus įamžintas generolo Povilo Plechavičiaus atminimas

Kauno rajone tūkstančių ąžuolų giria bus įamžintas generolo Povilo Plechavičiaus atminimas.

P.Plechavičius. <br>Wikipedios nuotr.
P.Plechavičius. <br>Wikipedios nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2020, 1:25 PM

Susitarimą dėl ąžuolų sodinimo pasirašė Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus, Valstybinių miškų urėdijos ir visuomeninės organizacijos „LDK palikuonys“ vadovai.

„Generolas P. Plechavičius visa savo širdimi buvo atsidavęs tautai ir tėvynei, visuomet stojęs ginti paprasto kaimo žmogaus ir padėjęs pamatus, ant kurių sustiprėjo Lietuvos kariuomenė“, – pranešime teigė kadetų licėjaus laikinoji vadovė Ingrida Levickienė.

„Ąžuolų giria  – simbolinis generolo P. Plechavičiaus nuopelnų Lietuvai įprasminimas. Tai buvo tvirtas, drąsus ir ryžtingas vadas, rūpestingas kaip tėvas ir reiklus kaip mokytojas“, – sakė ji.

Valstybinių miškų urėdija šią savaitę pranešė, kad kovo 28 dieną 6,6 tūkst. ąžuolų bus pasodinta netoli Vilkijos esančiame Karalgirio miške. 

„Šie sodinukai kadetų licėjaus auklėtiniams bus puiki mokymo priemonė pažinti, mylėti, rūpintis ir puoselėti mišką – kaip generolas rūpinosi mūsų krašto vertybių išsaugojimu“, – teigė urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Planuojama, kad ąžuolus sodins kadetų licėjaus auklėtiniai, Lietuvos ir JAV kariai, iš viso – apie 400 žmonių.

„Ši idėja turi labai gilią prasmę ir man primena mūsų iniciatyvą, kai Ukrainoje žuvusiems kariams atminti nuvežėme ir pasodinome du tūkstančius sodinukų. Kiekvienas pasodintas ąžuoliukas šeimai simbolizuoja prarastą patį artimiausią žmogų. Atmintis gyva tik tuomet, kaip ji yra puoselėjama“, – sakė „LDK palikuonys“ vadovas Gediminas Armonavičius.

Pranešime teigiama, kad P. Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai įsipareigoja šia ąžuolų giria rūpintis ir puoselėti, kol medžiai sutvirtės, ir perduoti šią tradiciją naujiems kadetų licėjaus auklėtiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.