Kviečia virtualiai pakeliauti po dingusią Tauragę

Tauragės krašto muziejus „Santaka“ kviečia išbandyti virtualų turą po „Dingusią Tauragę“, kuris nukels į 1939–1945 m. laikotarpį ir padės geriau suprasti, kaip anksčiau atrodė kai kurios Tauragės vietos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2021, 2:43 PM

Virtualią platformą rasite čia https://virtualusturas.tauragesmuziejus.lt/

Žemėlapyje galima pasirinkti 6 objektus. Paspaudę ant kompiuterine grafika sumodeliuoto, jau nebeegzistuojančio pastato, nusikelsite į dailininko nupieštą konkrečios vietos panoramą, po kurią galima laisvai žvalgytis. O kad palyginti ir įsivaizduoti būtų lengviau, bus galimybė įsijungti šių laikų panoraminę nuotrauką ir patiems lyginti neįtikėtinus laiko pokyčius.

Temos ir panoramos yra šešios: kultūra, turgus, verslas, tiltai, sinagogos, religija. Iš nuotraukų atkurti 7 trimačiai pastatai: Šaulių rūmai (vieninteliai atstatyti), plieninis arkinis Vytauto tiltas, milijonieriaus Juozo Zableckio namas, senoji ir naujoji mūrinės sinagogos, A.Dainevičiaus kepykla ir turbūt svarbiausia – Tauragės apskrities valdybos pastatas. Šiuos pastatus bus galima patiems apžiūrėti iš visų pusių, tiesiai interneto naršyklėje. Apie kiekvieną panoramą galima išklausyti pasakojimą bei pasiskaityti detalesnę informaciją. Kai kurie namai panoramoje turi dar ir aktyvų tašką, ant kurio paspaudus pateikiamas pasakojimas bei nuotraukų galerija, susijusi su konkrečia vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.