Naujoje knygoje – Alfredo Nobelio gyvenimo ir premijos istorija

Ingrid Carlberg knyga „Alfredas Nobelis. Jo pasaulis ir premija“ – kvapą gniaužianti istorija apie Alfredo Nobelio kelią nuo nepritekliaus paženklintos vaikystės Stokholme iki aršios dramos, kurią sukėlė turtingojo dinamito magnato testamentas. Knygą išleido leidykla „Alma littera“. 

I.Carlberg knygą „Alfredas Nobelis. Jo pasaulis ir premija“ išleido leidykla „Alma littera“.
I.Carlberg knygą „Alfredas Nobelis. Jo pasaulis ir premija“ išleido leidykla „Alma littera“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 1:42 PM, atnaujinta Jan 21, 2022, 1:43 PM

„Kas turi laiko skaityti biografijas? Kas gali būti toks naivus ar mielas, kad tuo domėtųsi? Klausiu savęs visiškai rimtai.“ (Alfredas Nobelis) 

„Knyga, kurią rašau, yra ne tik apie tave, dramatišką tavo gyvenimą ir plačią tavo giminę. Joje nė kiek ne mažiau rašoma ir apie laikmetį, kuriame gyvenai, ir viską, kuo žavėjaisi. Turiu galvoje telegrafą, elektros apšvietimą ir bakterijų atradimą, atomus ir magnetizmą, karus ir svajones apie taiką.“ (Ingrid Carlberg) 

Su I.Carlberg knyga „Alfredas Nobelis. Jo pasaulis ir premija“ susipažinti kviečia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras.  

Ar Alfredui Nobeliui pavyko įgyvendinti savo gyvenimo tikslus? Ar Nobelio literatūros premija vis dar gali būti vienas kertinių kokybės ženklų skaitytojams? Dažnai Nobelio premijų teikimas neapsieina be skandalų. Kaip dabar steigėjas vertintų kelią, kurį nuėjo šie apdovanojimai?

Visus šiuos klausimus ir dar daugiau vaizdo įraše aptaria 15min.lt vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas ir Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centro vadovas Matas Baltrukevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.