Savaitgalį Paryžiuje - net dviejų lietuviškų filmų premjeros

Paryžiuje šeštadienį pristatomos dviejų lietuvių režisierių – Romo Zabarausko ir Igno Jonyno – filmų premjeros.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 5, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:48 PM

Nepriklausomo Europos kino festivalio programoje dalyvaus R.Zabarausko juosta „Streikas“. Savo pirmąjį ilgo metražo filmą Prancūzijos sostinėje pristatys pats režisierius.

Jaunimui skirta juosta pasakoja apie Niujorke gyvenantį elektroninės muzikos kūrėją Luką, kuris atvyksta į Lietuvą susipažinti su savo turtingų tėvų nuslėpta močiute. Jos pažinčių dėka Lukas gauna miesto mero pasiūlymą vadovauti naujam elektroninės muzikos klubui. Filme vaidina Beata Tiškevič, Šarūnas Zenkevičius, užsienio aktoriai.

Tuo tarpu dėl pagrindinio festivalio „Europa apie Europą“ (L'Europe autour de l'Europe) prizo varžysis I. Jonyno „Lošėjas“. Filmo pristatyme Paryžiuje dalyvaus aktorius Vytautas Kaniušonis.

Festivalyje „Kino pavasaris“ Lietuvoje vienintelį kartą rodyta juosta plačiuosius ekranus gimtinėje pasieks tik rudenį. Bendras lietuvių ir latvių projektas, kurio scenarijų režisierius sukūrė kartu su filosofu ir rašytoju Kristupu Saboliumi, pasakoja apie prasilošusį greitosios pagalbos gydytoją Vincentą, kuriam gimsta idėja sukurti su jo darbu susijusį nelegalų žaidimą.

Pagrindinius vaidmenis filme atliko aktorius V. Kaniušonis ir Los Andžele vaidinanti lietuvių menininko Jono Meko dukra Ona Mekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.