„Sidabrinė gervė“: aktoriui T.Gryn stresas – gyvenimo pakeleivis

Režisieriaus Mykolo Vildžiūno filme „Nesamasis laikas“ pagrindinį vaidmenį sukūręs aktorius Tadas Gryn yra nominuotas apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2014“ geriausio aktoriaus kategorijoje. Jau kitą savaitę vyksiančių apdovanojimų laukiantis Tadas sako, kad vaidmuo šiame filme iš jo pareikalavo ryžtingų sprendimų, o kartu privertė įvertinti santykius su artimais žmonėmis.

Tadas Gryn nominuotas "Sidabrinei gervei".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tadas Gryn nominuotas "Sidabrinei gervei".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:03 PM

Žinią, kad yra nominuotas „Sidabrinei gervei“ už pagrindinio aktoriaus darbą filme „Nesamasis laikas“ jam pranešė režisierius M.Vildžiūnas. „Labai pamalonino tai, kad buvau pastebėtas ir mano darbas įvertintas. Graži diena buvo“, – šypsojosi vienas charizmatiškiausių šalies aktorių.

Savo bendravardį herojų – psichologinių problemų, iš vaikystės atsineštos skausmingos melancholijos ir kitų išgyvenimų kamuojamą Tadą suvaidinęs aktorius sakė, kad šis personažas jį ne tik sudomino, bet ir privertė leistis į savotišką avantiūrą.

„Vaidmuo iš manęs pareikalavo didelės koncentracijos ir susikaupimo. Visų pirma, dėl aplinkybių, kokiomis atsiradau aikštelėje: tuo metu ruošiausi premjerai teatre. Apsisprendimo momentas buvo pats sudėtingiausias. Didelė atsakomybė, veikėjas „eina“ per visą filmą, o aš visiškai nepasiruošęs ir tam turiu tik vieną dieną, – prisiminė T.Gryn. – Kai darbas įdomus, pradedi nebematyti sunkumų ir nevertini, kad tai sunku. Atvirkščiai – tai priimi kaip iššūkį, vedamas smalsumo.“

T.Gryn sakė, kad jam teko nemažai su savimi pakovoti, susitaikyti ir suvokti, kad veikėjas atsiskleidžia per kitus asmenis. „Aš norėjau, kad jis būtų aktyvesnis, veiklesnis, tačiau viskas buvo post factum – vien tik pasekmė jo gyvenimo būdo“, – pasakojo aktorius.

T.Gryn pripažino, kad savo herojaus pamokas ir pats turėtų išmokti, kadangi priklauso darboholikų kartai, kuri stresą priima kaip neišvengiamybę. „Esu iš tos kategorijos žmonių, kurie gali dirbti ir dirbti, – šypsojosi aktorius. – Šis sezonas toks ir buvo: vieną darbą keitė kitas, kai kas net dubliavosi. Tai, žinoma, turi įtakos santykiams su artimais žmonėmis, kartais užsimiršti, kad šalia yra net tik darbas… O stresas – gyvenimo pakeleivis, tad su juo geriau sutarti.“

Tadas labai laukia kolegų filmo „Lošėjas“ premjeros. Šios juostos pagrindinio vaidmens atlikėjas Vytautas Kaniušonis taip pat nominuotas „Sidabrinės gervės“ geriausio aktoriaus kategorijoje. Trečiasis pretendentas į šią statulėlę – Tommi Korpela iš Mariaus Ivaškevičiaus filmo „Santa“.

„Manau, visiems malonu gauti „gervę“ į rankas, bet tai, kad esu nominuotas, jau yra didelis įvertinimas, o gegužės 2-oji – „Sidabrinės gervės“ renginio diena – didelė šventė, tad reikia džiaugtis, o ne vertinti – kas konkurentas, o kas ne. Lietuviškas kinas man kelia labai geras emocijas. Jis auga, gerėja ir jo daugėja, o tai džiugina“, – sakė T.Gryn.

Apdovanojimus „Sidabrinė gervė 2014“ rengia Lietuvių kino akademija (LiKA), renginio globėjas – Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Ceremonija įvyks gegužės 2 d., 18.30 val. sostinės „Forum Palace“. Iškilmes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.