Lietuvių filmai – festivaliuose Izraelyje ir Egipte

Lietuviškos trumpo metro juostos „Šuns dienos“ ir „Tapatumai“ varžosi festivaliuose Izraelyje ir Egipte.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-30 18:51, atnaujinta 2018-02-13 08:36

16-ąjį kartą Izraelyje vyksiančiame Tel Avivo trumpametražių filmų festivalyje tarptautinėje konkurso programoje dalyvauja vaidybinis filmas „Šuns dienos“, režisuotas Ievos Veiverytės.

2014 m. gegužės 31–birželio 7 d. vyksiantis Tel Avivo trumpametražių filmų festivalis – ne tik vienas seniausių, bet ir vienas svarbiausių šiame regione. Jo konkursinėje programoje šiemet pristatoma apie penkiasdešimt naujausių filmų iš viso pasaulio.

Filmas „Šuns dienos“ – tai trumpa istorija, pasakojanti apie penkiasdešimtmetę Dalią, vis dar gyvenančią kartu su savo valdinga motina. Kai senyva mama paguldoma į ligoninę atlikti tyrimų, Dalia namuose lieka viena. Spontaniškas moters sumanymas paleisti jų kiemsargį šunį palakstyti baigiasi nelaime – gyvūną partrenkia automobilis. Dalia turi pati viena palaidoti šunį. Nesavarankiškai moteriai ši užduotis tampa tikru iššūkiu.

Trumpametražis dokumentinis filmas „Tapatumai“, režisuotas Aistės Žegulytės, pakviestas dalyvauti 17-ajame tarptautiniame Ismailijos dokumentinių ir animacinių filmų festivalyje Egipte. 2014 m. birželio 3-8 d. rengiamame festivalyje „Tapatumai“ bus pristatyti trumpametražių dokumentinių filmų konkursinėje programoje, kurioje iš viso dalyvauja tik dvylika filmų, atrinktų iš viso pasaulio.

„Tapatumai“ – tai istorija apie žmogų, jo tapatumą ir grožio paieškas.

Abiejų filmų nacionalinės premjeros Lietuvoje įvyko pernai, Europos šalių kino forumo „Scanorama“ konkursinėje programoje „Naujasis Baltijos kinas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.