Po kino pasaulį – su vedliu

Birželio 10-12 d. sostinės kino teatre „Pasaka“ vyks trumpas paskaitų ciklas „In the mood for cinema“ (liet. „Nusiteikęs kinui“) pradedantiesiems kino mėgėjams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:09 AM

Pasak ciklo rengėjų, kuo daugiau žiūrovas žino apie kiną, tuo didesnis malonumas žiūrėti filmus - mat tuomet kiekviename kadre galima įžvelgti daugiau nei iki tol ir atverti naujų prasmių jau matytuose filmuose.

Paskaitos „Pasakoje“ padės pagilinti kino žinias. Jos supažindins su kino efektų istorija, kameros judesio subtilybėmis, savitomis Japonijos ir Honkongo kino salomis.

Ciklas skiriamas ne profesionalams ir ves jį ne profesionalas, o aistringas kino mėgėjas fizikas Justinas Dadonas.

Birželio 10 d. - paskaita apie kino efektų istoriją. Kaip efektai buvo kuriami prieš šimtą metų ir dabar? Lėlės, grimas, tapymas ant stiklo, makiažas, animatronika, kompiuteriniai efektai – visa tai yra kino istorijos dalis. Šios priemonės padeda suteikti pasakojamoms istorijoms ir jų herojams daug naujų spalvų.

Antrąją paskaitų dieną bus gilinamasi į kameros judesio subtilybes. Kartais labai mažas kameros judesys gali turėti didžiulę emocinę vertę, o ilgas dublis priversti bėgti per visą kūną šiurpuliukus. Šios priemonės tampa dar įdomesnės ir suteikia dar daugiau malonumo, kai žinai jų vietą kino istorijoje. Paskaitoje bus remiamasi režisierių Paulo Thomas‘o Andersono, Martino Scorseses kūryba.

Paskutinė ciklo diena bus skirta Japonijos ir Honkongo kinui. Azijos kinas daro įtaką viso pasaulio kinematografui. Sergio Leone kopijavo Akirą Kurosawą, Quentinas Tarantino buvo įkvėptas Honkongo kino. Japonijos, Kinijos ir Honkongo kinematografininkai yra sukūrę daug įdomių filmų, kuriuos verta atrasti.

Paskaitų ciklas suaugusiems apie kiną „Pasakos“ kino teatre - birželio 10-12 d. 19 val. Bilietų kaina – 10 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.