„Šefas ant ratų“: meninis vertinimas užleidžia vietą seilėtekiui

Birželio pabaigoje Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ kadaise labai garsaus virtuvės vadovo Karlo Kasperio (vaidina pats filmo režisierius Jonas Favreau) istoriją pradeda gardžiais ruošiamo maisto vaizdais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:17 PM

Vilniuje, o ir kituose Lietuvos didmiesčiuose vis sunkiau rasti kavinę ar restoraną, kuris nesiūlytų mėsainio. Ant sočios mėsaininių bangos dabar čiuožia visi, kas tik netingi – vieniems sekasi geriau, kitiems prasčiau.

Maisto kritikas Andrius Užkalnis yra paragavęs ir aprašęs ne vieną mėsainį, o įkvėptas gardžių filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ vaizdų netgi sukūrė savo mėsainio receptą ir kviečia jo paragauti visus norinčiuosius.

„Filme rodomi maisto vaizdai – tokie, kad žiūrovui kyla nenumaldomas noras eiti prie šaldytuvo arba paskambinti ir užsisakyti picą (tose šalyse, kuriose į namus atvežama pica yra skani, taigi ne Lietuvoje). Rodos, jauti šnervėse kepamos mėsos kvapą, o tai kuria suvartojamą ir malonų turinį net tuomet, kai nėra jokių kitų meninių privalumų. Kai tik veiksmas pradeda atsibosti, gerai parodytas, skaniai apšviestas maistas nubraukia visą poreikį galvoti ir meninis vertinimas užleidžia vietą seilėtekiui“, – apie pojūčius žiūrint filmą pasakoja A.Užkalnis.

Filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ išties žavi gražiais ruošiamo maisto vaizdais. Jo herojus Karlas Kasperis dirba populiariame restorane, tačiau toli gražu nėra tikrasis jo virtuvės šeimininkas. Senamadiškas restorano savininkas ponas Riva (Dustinas Hoffmanas) kur kas geriau už virtuvės vadovą „žino“, ką patiekti restorane pavakarieniauti nusprendusiam įtakingam maisto kritikui (Oliveris Plattas). Karlas neturi kito pasirinkimo, kaip tik paklusti savo bosui ir ruošti klasikinius patiekalus iš restorano meniu. Tiesa, jie maisto kritiką pribloškia anaiptol ne iš gerosios pusės.

Kaip toliau susiklosto virtuvės vadovo Karlo likimas, ką galvoja apie juostoje vaidinančią Sofią Vergarą, maisto pornografiją ir maisto kritiką bei sostinės mėsainius, A.Užkalnis žada papasakoti birželio 26 dieną, ketvirtadienį, 19 valandą sostinės restorane „Drama burger“. Į filmo pristatymą atvykę vakaro svečiai turės unikalią galimybę paragauti pagal A.Užkalnio receptą paruošto mėsainio.

Filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ anonsą žiūrėkite čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.