Vasaros kine – mados pasaulio istorijos

Madai skirta „Kino po žvaigždėmis“ savaitė kvies į du prancūziškus filmus Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kiemelyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Ivaškaitė

2014-08-09 06:00, atnaujinta 2018-02-11 11:09

Prasidėjo jau paskutinis vasaros kino mėnuo Vilniuje. Bet jo rengėjai siūlo publikai nenusiminti ir maloniai atsipalaiduoti stebint naujausius filmus.

Vienas jų pasakos įspūdingą mados pasaulio sėkmės istoriją, o kitas leis nepiktai pasijuokti iš gražiai apsirengusių moterų.

Rugpjūčio 14 d. žiūrovai galės susipažinti su vienu garsiausių mados genijų – jį pristatys filmas „Yves’as Saint Laurent’as“ (režisierius Jalilas Lespert’as, Prancūzija, 2014).

Jo veiksmas prasideda 1958 metų Paryžiuje. Yves’ui – tik 21-eri, jis pristato savo pirmąją kolekciją „Dior“ namams.

Dizaineris dar nežino, kokia svaiginama karjera ir beprotiška meilė jo laukia.

Didžiulė sėkmė ir prabudę jausmai mecenatui Pierre’ui Berge, tapsiančiam viso jo gyvenimo meile ir verslo partneriu, leidžia sukurti Y.Saint Laurent’ui imperiją – vieną žinomiausių prekių ženklų mados ir prabangos pasaulyje.

Bene sunkiausias darbas čia teko net ne aktoriams, o filmo kostiumų dailininkei, Prancūzijos kino kostiumininkų asociacijos prezidentei Madeline Fontaine.

Pasakojama, kad liesdamiesi prie tikrųjų Y.Saint Laurent’o kostiumų visi turėjo mūvėti baltas pirštines.

Tiek „Dior“ namai, tiek ir Y.Saint Laurent’o fondas norėjo, kad filme būtų naudojami originalūs dizainerio kūriniai. Todėl ir manekenių atranka vyko ieškant reikiamos figūros merginų pagal sukneles.

Vis dėlto ne visi apdarai yra išlikę. M.Fontaine teko atkurti 1958-ųjų vestuvinę suknelę, kurios pagrindu tapo blusų turguje rastas atitikmuo.

Šiandien patenkinti visi: filmo kostiumai sukurti nepriekaištingai, o „Dior“ namai vėl turi garsiąją vestuvinę suknelę.

Rugpjūčio 15 d. ŠMC kiemelio ekranas kvies paganyti akis po gražių moterų sijonais. Audrey Danos režisuotas filmas „Po merginų sijonais“ („Sous les jupes des filles“, Prancūzija, 2014) – premjera ciklą rengiančio kino teatro „Pasaka“ programoje.

Tai pasakojimai iš vienuolikos moterų gyvenimo. Visos jos žavios ir šiek tiek paslaptingos. Paryžiaus gatvėmis žingsniuojančios moterys atrodo lyg iš mados žurnalo, tačiau po kiekvienos kerinčia išvaizda slypi sava kasdienybė.

Patraukliausias šio filmo jaukas – garsių aktorių plejada. Tarp jų – Laetitia Casta, Isabelle Adjani, Audrey Fleurot, Alice Taglioni. Tačiau didžiausia filmo žvaigždė – po skyrybų su Johnny Deppu nauju grožiu suspindusi Vanessa Paradis.

„Kino po žvaigždėmis“ seansai ŠMC kieme – rugpjūčio 14 ir 15 d. 22 val. Bilieto kaina – 15 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.