Vilniaus dokumentinių filmų festivalis kvies pažinti asmenybes

11-ajame tarptautiniame Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje (VDFF) šiemet išskirtinis dėmesys atiteks asmenybėms: menininkams, mokslininkams, mąstytojams, kovotojams už laisvę ir žmogaus orumą. Rugsėjo 18-28 dienomis vyksiantis festivalis kvies į pažintis su filosofu Noamu Chomsky, rašytoju Michaeliu Houellebecqu, buvusiu JAV gynybos sekretoriumi Donaldu Rumsfeldu ir daugeliu kitų.

Kadras iš Sirijos dokumentininkų filmo „Sugrįžimas į Homsą“, kuriame kuriamas jautrus jaunų revoliucionierių portretas.
Kadras iš Sirijos dokumentininkų filmo „Sugrįžimas į Homsą“, kuriame kuriamas jautrus jaunų revoliucionierių portretas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2014, 6:22 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:51 PM

Festivalio programoje dokumentikos gerbėjai šiemet pamatys per 40 dokumentinių pasakojimų. „Tai buvo gerų ir įdomių dokumentinių filmų metai, todėl atsirinkti svarbiausius buvo nelengva“, – sako festivalį rengiančio kino centro „Skalvija“ direktorė Vilma Levickaitė.

Pagrindinėje festivalio programoje esančių filmų geografija plati – nuo Nepalo aukštumų iki miestu vaiduokliu paversto Sirijos Homso ir tarsi iš praeities prikelto Teksaso.

Festivalio retrospektyvos autorius šiemet yra ukrainiečių režisierius Sergejus Bukovskis. Jo filmai - tarsi tiltas tarp Ukrainos praeities skaudulių ir dabarties įvykių. Mažai kam žinomas ukrainiečių genocidas, holokausto aukų anonimiškumas – temos, kurios buvo aktualios tada ir tebėra šiandien.

Pakitusią lietuvių pasaulėjautą ir apmąstymus iš užmaršties grąžins programa „Senoji dokumentika naujai“, o minint Baltijos kelio 25-metį bus rodoma speciali konkursinė estų, latvių, lietuvių dokumentinių filmų programa. Ją vertins tarptautinė žiuri: retrospektyvos autorius S.Bukovskis, žymūs Danijos dokumentinio kino kūrėjas Jonas Bangas Carlsenas ir bulgarų kino režisierius, prodiuseris Svetoslavas Draganovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.