Festivalio „Vilniaus kino šortai“ šūkis – „Trumpi, bet filmai“

Devintasis trumpo metro filmų festivalis „Vilniaus kino šortai“, sostinės kino teatrus aplankysiantis spalio 9-12 dienomis, pristatys 55 filmus iš 27 pasaulio šalių. Šiemetinio festivalio šūkis – „Trumpi, bet filmai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:53 AM

Vienos renginio organizatorių Marijos Ruzgutės teigimu, trumpos kino formos pradėjo kino istoriją ir šiandien neketina užleisti išskirtinės vietos pasaulio kino žemėlapyje. Apie tai ir kalbės 9-asis festivalis „Vilniaus kino šortai“.

Anot jos, per šį laikotarpį festivalis užsiaugino ištikimų žiūrovų būrį, kuris vertina trumpametražį kiną. Festivalis sulaukia ir didelio tarptautinio dėmesio, nemažai užsienio svečių iš Suomijos, Izraelio, Graikijos, Rumunijos, Nyderlandų, Danijos, Lenkijos, Bulgarijos.

„Šiais metais atrankai į konkursines programas buvo atsiųsta daugiau nei 2 tūkst. filmų. Konkursinės programos sudarytojai turėjo nemažai paplušėti, kad atrinktų 55 filmus. Jų režisieriai išsiskiria aštriu žvilgsniu į pasaulį, imasi įdomių ir neretai sudėtingų temų – karas, deportacija, homofobija, emigracija. Jie stebina ir originaliais meniniais sprendimais. Festivalis parodys animacinę dokumentiką, filmą iš fotografijų, „vieno kadro“ kūrinį bei vos dvi minutes trunkantį darbą“, – sako festivalio direktorė Rimantė Daugėlaitė-Cegelskienė.

Šalia Europos kūrėjų festivalyje bus galima pamatyti ir režisierių iš Irano, Argentinos, Pietų Korėjos, Vietnamo darbus. Daugelis jų buvo rodyti didžiausiuose tarptautiniuose kino festivaliuose – Kanuose, Berlyne, Lokarne, Klermone-Ferane, Karlovi Varuose.

Specialiosios festivalio programos pristatys suskaitmenintus lietuvių poetinės dokumentikos pradininkų Roberto Verbos, Henriko Šablevičiaus, Almanto Grikevičiaus trumpus dokumentinius filmus, taip pat Lenkijoje vykstančio trumpametražių filmų festivalio „ZubrOFFka“ programą, kurią sudaro 2012-2013 m. kurti penki įsimintiniausi lenkiški trumpametražiai filmai.

Festivalio metu antrą kartą vyks Baltijos šalių trumpametražių filmų idėjų pristatymo forumas „Baltic Pitching Forum 2014“. Jame Baltijos šalių kūrėjai sieks pristatyti savo trumpų filmų idėjas kino ir televizijos profesionalams iš Prancūzijos, Vengrijos, Lenkijos ir Suomijos.

Spalio viduryje festivalis kelsis į Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Panevėžį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.