Dokumentinis filmas „Pietūs Lipovkėje“ apdovanotas Rusijoje

Režisieriaus Lino Mikutos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-08 14:24, atnaujinta 2018-01-28 03:28

Konkursinėje festivalio programoje dalyvavusi juosta apdovanojimą pelnė už ryškų meninį užuojautos ir gailestingumo temos atskleidimą.

25-ąjį kartą organizuotame jubiliejiniame festivalyje dalyvavo ir savo filmą „Pietūs Lipovkėje“ žiūrovams pristatė pats režisierius L.Mikuta. „Festivalis Jekaterinburge šiais metais parodė išties stiprią ir spalvingą programą, tad labai džiugu jog mūsų filmas buvo pastebėtas ir įvertintas“ - sako režisierius.

Tarptautinis dokumentinio kino festivalis „Rossia“ yra vienas iš prestižiškiausių kino renginių Rusijoje. Pagal 2009 metais sudarytą Rusijoje vykstančių festivalių reitingą šis festivalis užėmė 3 - ąją vietą iš visų 76 festivalių.

Lietuviška dokumentika taip pat yra palikusi pėdsaką šio festivalio istorijoje - 1997 m. geriausiu pilnametražiu festivalio filmu tapo Janinos Lapinskaitės filmas „Venera su katinu“, o 2013 m. filmo „Dzūkijos Jautis“ (rež. L. Mikuta) operatorė Kristina Sereikaitė buvo apdovanota už geriausią operatorinį darbą.

„Pietūs Lipovkėje“ pasakoja istoriją apie žmones iš visuomenės paribio, Liepkalnio gatvėje Vilniuje kasdien laukiančius karšto maisto lėkštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.