„Nepatogaus kino“ prizas – juostai apie migrantus Šveicarijoje

Dokumentinio kino festivalio

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 10:09 PM

Filmo kadrai fiksuoja įvykius, vykstančius kelių kvadratinių metrų ploto skalbykloje, įrengtoje pirmame daugiabučio namo aukšte. Filmo herojų pokalbiai pateikia išsamų Šveicarijos visuomenės ir jos paraštėse gyvenančių žmonių paveikslą. Ginčuose dėl skalbimo miltelių, švaros ir tvarkymosi taisyklių aiškėja, kad dauguma šio Lozanos daugiabučio gyventojų yra migrantai, kuriuos čia įkėlė socialinės apsaugos tarnybos. Jautriai nufilmuotame filme atskleidžiamos asmeninės filmo herojų dramos, dalijamasi svajonėmis ir geresnio gyvenimo viltimi.

Filmo kūrėjai buvo apdovanoti festivalio organizatorių įsteigtu 1000 eurų prizu.

Tarptautinė žiuri, sudaryta iš Genadijaus Kofmano, Maciejaus Nowicki ir Dagnės Vildžiūnaitės, ne tik išrinko geriausią konkursinės programos filmą, bet ir dviem konkursinės programos filmams skyrė specialius paminėjimus - režisierės iš Rusijos Alinos Rudnickajos filmui „Kraujas“ ir Nyderlandų režisieriaus Jaapo van Hoewijko filmui „Egzekucijos belaukiant“.

Tradicinį „Žiūrovų balso“ apdovanojimą, kurio laimėtoją lemia visų festivalio lankytojų balsavimas, šiais metais pelnė režisieriaus iš Didžiosios Britanijos Orlando von Einsiedelo filmas „Virunga“. Juosta pasakoja apie Virungos nacionalinį parką - vieną unikaliausių pasaulio vietų, kur laisvėje gyvena nykstančių kalnų gorilų populiacija, o jame dirba nedidelė, tačiau pasišventusi parko darbuotojų komanda.

Vilniuje „Nepatogų kiną“ iš viso aplankė per 8500 žiūrovų. Festivalio programa toliau keliaus į Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį, Marijampolę, Alytų ir Anykščius.

„Nepatogus kinas“ yra didžiausias dokumentinio kino renginys Lietuvoje ir Baltijos šalyse, vykstantis aštuntąjį kartą. Šiemet festivalio programoje - daugiau kaip 50 Lietuvos ir užsienio kūrėjų dokumentinių filmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.