„Scanoramos“ iššūkis žiūrovams – „Šiaurės pašvaistė“

Lapkričio 6-ąją prasidedanti 12-oji „Scanorama“ kino gerbėjams parengė džiugią žinią – į festivalio programą grįžta trumpametražių filmų naktis „Šiaurės pašvaistė“. Ji vyks lapkričio 7-ąją, penktadienį, „Forum Cinemas Vingis“ kino centre.

Švedijoje kuriančio amerikiečių režisieriaus B.McGinno filmas „Rekordų laužytojas“ privers šyptelėti.
Švedijoje kuriančio amerikiečių režisieriaus B.McGinno filmas „Rekordų laužytojas“ privers šyptelėti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 8:22 PM

Kino salės durys „Šiaurės pašvaistės“ žiūrovams atsivers 23 val.  Beveik septynių valandų trukmės programoje žiūrovai pamatys 25 naujausius ir įdomiausius pastarųjų trejų metų Šiaurės šalių trumpametražius filmus.Vieni jų truks vos 5 minutes, kiti beveik pusvalandį, bet jų gausoje kiekvienas ras istoriją, kuri sujaudins, prajuokins ar nustebins.

Novatoriškos ir žiūroviškos trumpos istorijos naktinio kino maratono dalyviams atskleis visas gyvenimo spalvas – nuo neįpareigojančių pokalbių iki kraują stingdančios įtampos. Pavyzdžiui, islandų režisierės Veros Wonder Sölvadóttir filmas „Livingstono paieškos“  žiūrovus nukels į desperatiškas išradingų, bet nerangių bičiulių cigarečių paieškas, kai Islandijoje dėl streikuojančių tarnautojų pritrūko tabako.

Palm Springso trumpametražių filmų festivalyje bei daugelyje kitų geriausiu pripažintas dokumentinis Švedijoje kuriančio amerikiečių režisieriaus Briano McGinno filmas „Rekordų laužytojas“ privers šyptelėti. Filmo herojus – Ašrita Furmanas, kuriam priklauso pasaulio rekordas už daugiausia pasaulio rekordų. Tai neišgalvotas personažas, o realus žmogus. Sveiko maisto parduotuvėlės savininkas ir atsidavęs meditacijos mėgėjas A.Furmanas keliauja po pasaulį gerindamas esamus rekordus ir siekdamas vis naujų.

Maloniu atradimu žiūrovams turėtų tapti ir danų režisieriaus Alexo Brüelio Flagstado plastilininė gansgterių animacija filme „Hoperis“. Istorija apie šešiolikmečius, nusprendusius apiplėšti narkotikų prekeivius, geriausio animacinio filmo apdovanojimus pelnė ne tik Amerikos, bet ir Kinijos kino festivaliuose.

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 6–23 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Daugiau informacijos apie programą ir bilietus www.scanorama.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.