Vilniuje prasideda filmų festivalis „Scanorama“

Ketvirtadienį Vilniuje prasideda

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šiemet vyks lapkričio 6–23 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.<br>T.Bauro nuotr.
Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šiemet vyks lapkričio 6–23 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-06 08:38, atnaujinta 2018-01-22 05:02

Dvyliktąjį kino forumą atidarys „Auksiniu liūtu“ Venecijos kino festivalyje apdovanotas švedų režisieriaus Roy Anderssono filmas „Balandis tupėjo ant šakos ir mąstė apie būtį“.

Rengėjų teigimu, įspūdingoje žanrų įvairovėje žiūrovai pamatys filmus atrinkus svarbiausiuose Europos kino festivaliuose – nuo Kanų iki Berlyno, nuo Roterdamo iki Karlovi Varų ir kitų.

Be to, bus rodomi žymiausių šio amžiaus kino režisierių kūriniai. Tai Francois Ozono, Jeano Luco Godard'o, Alejandro Jodorowsky, Richardo Linklatero, Wimo Wenderso, Sergejaus Loznicos, Allaino Resnais ir kitų.

Festivalio filmai suskirstyti į programas: „Naujienos iš Šiaurės“ (naujausi skandinaviški filmai), „Kertant Europą“ (įdomiausi Europos režisierių darbai), „Neišgalvotas gyvenimas“ (išskirtinė ir šokiruojanti dokumentika), „Specialieji seansai“ (filmai, kurti daugybę metų), retroperspektyvos „Theodoras Angelopoulas iš arčiau“ ir „Joanna Hogg iš arčiau“, „In memoriam Icchokas Meras“, Šarūno Barto jubiliejui dedikuotas seansas, konkursinė programa „Naujasis Baltijos kinas“ ir jau apdovanojimais įvertintų trumpametražių filmų programa „ Europos kino akademijos nominatai ir laureatai 2013“. Vaikams skirta programa „Atsivesk mamą ir tėtį“. Taip pat numatytos trys lietuviško dokumentinio kino premjeros. Šiemet grįžta ir naktinių kino seansų programa „Šiaurės pašvaistė“.

Planuojama, kad į festivalį pristatyti savo filmų atvyks norvegų režisierius Erikas Poppe'as, danų kūrėjas Nilsas Malmrosas, lenkai Grzegorzas Jaroszukas, Lechas Majewskis ir Krzysztofas Zanussi, amerikiečių režisierius Frakas Pavichas, britų kino kūrėja Joanna Hogg.

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šiemet vyks lapkričio 6–23 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.