Po aktoriaus netekties filmo režisierius perrašė scenarijų

Lietuvos kino ekranus pasiekė filmas „Bado žaidynės: Strazdas giesmininkas. 1 dalis“. Jo kūrėjai papasakojo, kaip baigė kurti juostą filmavimo metu netikėtai mirus aktoriui Philipui Seymourui Hoffmanui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:43 AM

Kai šių metų vasarį iki filmavimų pabaigos likus keletui savaičių, perdozavęs heroino, mirė Plutarcho Havensbio vaidmenį filme atliekantis aktorius, buvo kalbama, jog dviejose dar nenufilmuotose scenose jį pakeis skaitmeninė aktoriaus kopija (CGI).

Praėjus daugiau kaip pusei metų juostos režisierius Francis Lawrence‘as paneigė gandus, kad filme išvysime kompiuteriniu būdu atkurtą aktoriaus vaizdą.

„Nors metų pradžioje žiniasklaida tvirtino, kad pasinaudodami skaitmeninėmis CGI technologijomis baigsime kurti filmą, pats niekuomet net nesvarsčiau šio varianto, nes esu įsitikinęs, jog bandymas kompiuteriu sukurti Philipo vaidybą būtų buvę tolygu katastrofai“, - leidiniui „The Huffington Post“ sakė režisierius.

Jis perrašė scenarijų taip, kad scenos, kuriose trūksta P.S.Hoffmano personažo, nekristų į akis. „Išplėtėme Efės vaidmenį, sumažinome scenų su Philipu – taip ir atsirado „Strazdas giesmininkas“, - apibendrino F.Lawrence‘as.

Filmas „Bado žaidynės: Strazdas giesmininkas. 1 dalis“ žiūrovus nukelia į Panemą. Dusyk kraują stingančiose Mirties žaidynėse išgyvenusi Ketnė (aktorė Jennifer Lawrence) vis dar nesijaučia esanti saugi. Namais buvusi 12-oji apygarda sunaikinta, jos artimieji tampa pabėgėliais, o keršto trokštantis Kapitolijus siekia sutrypti Strazdu giesmininku laikomą paauglę, atsakingą už neramumus šalyje.

 Nerimą kelia ir po tragiškai pasibaigusių 74-ųjų Mirties žaidynių Kapitolijaus įkaitu tapęs Pitas (aktorius Joshas Hutchersonas). Kankinimų išsekinto vaikino likimas neaiškus.

Matydama Panemą krečiančią suirutę, daugelį metų tylėjusi ir užribyje buvusi paslaptinga Tryliktoji apygarda, kadaise inicijavusi sukilimą prieš Kapitolijų, ryžtasi išeiti į dienos šviesą. Ji ne tik pradeda Panemo karą, tačiau ir meta iššūkį despotiškai jo valdžiai.

Ketnė netrunka galutinai tapti sukilėlių simboliu – Strazdu giesmininku, tačiau nenorėdama tebūti pėstininkė didžiuliame žaidime, kuriame jos mylimojo gyvenimas buvo paaukotas dėl svetimų interesų, Ketnė suvokia privalanti kovoti dar atkakliau negu Mirties žaidynių arenoje. Tačiau ar tokia užduotis ir visos šalies viltys laimėti karą nepasirodys esanti pernelyg didelė našta jaunos merginos pečiams?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.