Ironiškieji broliai Coenai pirmininkaus Kanų kino festivaliui

Broliai Coenai, tokių pripažinimo sulaukusių filmų kaip „Fargo“ arba „Didysis Lebovskis“ (The Big Lebowski) režisieriai, kartu vadovaus šių metų Kanų kino festivalio žiuri ir bus pirmasis dvejetas kada nors pirmininkavęs šio vieno prestižiškiausių pasaulio kino festivalių komisijai.

Joelis ir Ethanas Coenai vadovaus filmų kūrėjų ir aktorių grupei, vertinsiančiai į pagrindinę konkursinę programą įtrauktus filmus prabangiame Prancūzijos Rivjeros kurorte nuo gegužės 13 iki 24 dienos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Joelis ir Ethanas Coenai vadovaus filmų kūrėjų ir aktorių grupei, vertinsiančiai į pagrindinę konkursinę programą įtrauktus filmus prabangiame Prancūzijos Rivjeros kurorte nuo gegužės 13 iki 24 dienos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2015, 4:49 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:35 PM

Joelis ir Ethanas Coenai vadovaus filmų kūrėjų ir aktorių grupei, vertinsiančiai į pagrindinę konkursinę programą įtrauktus filmus prabangiame Prancūzijos Rivjeros kurorte nuo gegužės 13 iki 24 dienos.

„Nekantraudami laukiame šių metų Kanų festivalio, – sakoma bendrame režisierių pareiškime. – Kanai yra kino festivalis, kuris mums svarbus nuo pat mūsų karjeros pradžios“.

„Pirmininkauti žiuri yra ypatinga garbė, nes mes iki šiol dar niekada niekam nepirmininkavome. Atitinkamu laiku paskelbsime kitus pranešimus“, – nurodoma jame.

Beveik neišskiriami broliai, kino pasaulyje dar vadinami „dvigalviu režisieriumi“ dėl savo išskirtinio sugebėjimo dirbti kartu, laikomi vienais novatoriškiausių filmų kūrėjų pasaulyje. Per pastaruosius tris dešimtmečius drauge jie yra režisavę ir prodiusavę virtinę hitais tapusių filmų, taip pat kartu rašė jiems scenarijus.

Kritikų ir kino festivalių numylėtiniai yra pelnę daugiau nei 100 prizų. Abu jie buvo nominuoti dvylikai „Oskarų“ statulėlių ir yra laimėję po vieną Kino akademijos apdovanojimą.

Mėgstami jie ir Kanuose, kur pristatė septynias iš 16 savo juostų.

Už „Bartoną Finką“ (Barton Fink) broliai 1991 metais yra gavę „Auksinę palmės šakelę“, 2013-aisiais brolių juostai „Groja Liuinas Deivisas“ ( Inside Llewyn Davis) atiteko antrasis pagal svarbą Kanų festivalio apdovanojimas – Didysis prizas, o 1996 metais ir 2001 metais žiuri pripažino juos geriausiais režisieriais už juostas „Fargo“ ir „Žmogus, kurio nebuvo“ (The Man Who Wasn't There).

60 metų Joelis ir 57 metų Ethanas vadovavimą Kanų kino festivalio komisijai perima iš praėjusiais metais jai pirmininkavusios režisierės iš Naujosios Zelandijos Jane Campion (Džein Kempion), juostos „Pianinas“ (The Piano) kūrėjos.

Kiti komisijos nariai bus paskelbti balandžio viduryje, festivalio organizatoriai pasistengs į ją surinkti filmų kūrėjus ir aktorius iš įvairių pasaulio regionų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.