R.Redfordo sugrįžimas į ekraną nušvietė Sandanso kino festivalį

Pavyzdžiui, „Vaikystė“ ir „Atkirtis“, kurie šį mėnesį pelnė „Auksinius gaublius“ ir gavo po kelias „Oskarų“ nominacijas, prieš 12 mėnesių debiutavo Sandanse.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2015, 2:47 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:34 AM

78 metų aktorius R.Redfordas, kuris pavadino festivalį pagal klasika tapusią 1969 metų juostą „Bučas Kesidis ir Sandanso vaikis“ ir kuris dabar filmuojasi itin retai, pasirodo juostoje „A Walk in the Woods“ pagal JAV keliautojo ir rašytojo Billo Brysono knygą.

Šis filmas yra tarp maždaug 200, kurie šiame prestižiniame festivalyje bus parodyti nuo sausio 22–osios iki vasario 1–osios. Sandanso festivalyje dažnai įvyksta premjeros tų juostų, kurios vėliau pelno kritikų liaupses ir Holivudo apdovanojimus.

Pavyzdžiui, „Vaikystė“ ir „Atkirtis“, kurie šį mėnesį pelnė „Auksinius gaublius“ ir gavo po kelias „Oskarų“ nominacijas, prieš 12 mėnesių debiutavo Sandanse.

R.Redfordas, kurio karjera buvo sulėtėjusi iki 2013 metų virtuoziško solinio pasirodymo filme „Viskas prarasta“, naujoje juostoje vaidina su Nicku Nolte'u ir įkūnija B.Brysoną.  Aktorius veteranas sakė iš pradžių norėjęs, kad filme, kuris pasakoja apie ilgą žygį Amerikos Apalačų keliu, drauge su juo dirbtų kolega iš „Bučo Kesidžio“ Paulas Newmanas. 

Jis daug metų bandė išjudinti šį projektą, bet galiausiai viską nulėmė silpnėjanti P.Newmano sveikata. „Jis pasakė: „Žinai, Bobai, mano amžiuje – nemanau, kad galiu tai padaryti“. Tad jis turėjo tai paleisti“, – sakė R.Redfordas.

P.Newmanas mirė 2008–aisiais.

Šiemetinį festivalį, kuris pranoko savo “nepriklausomas“ šaknis ir pristato naujus bei įsitvirtinusius meno, muzikos, televizijos, kino ir naujųjų medijų talentus, R.Redfordas ketvirtadienį pradės tradicine spaudos konferencija Jutos slidinėjimo kurorte Park Sityje.

Per 10 festivalio dienų ten išdygsta visokiausios instaliacijos ir vyksta įvairiausi renginiai, nuo organizatorių remiamų diskusijų grupėse iki koncertų, pobūvių, vakarienių, reklamos akcijų, net kamerų ir automobilių ekspozicijų.

Šiemet Sandanso festivalis į tarptautinę konkursinę programą atrinko tik 12 vaidybinių filmų. Tai laimingieji, kurie į konkursą pateko iš daugiau nei 2 tūkstančių vaidybinių kino juostų, siūlytų iš viso pasaulio. Tarp jų – A.Kavaitės „Sangailė“.

„Tai svarbus įvykis Lietuvos kinui. Į šį festivalį kasmet suvažiuoja JAV ir pasaulio kino elitas. Filmo premjera Sandanse bus stiprus startas filmui, pralenkęs visus mūsų lūkesčius“,– sakė viena  filmo prodiuserių Živilė Gallego.

Sandanso festivalyje kadaise buvo pastebėtos tokios dabartinės kino žvaigždės kaip Kevinas Smithas, Robertas Rodriguezas, Quentinas Tarantinas, Toddas Fieldas, Davidas O.Russellas, Steve'as James'as, Paulas Thomas Andersonas, Stevenas Soderberghas, Darrenas Aronofsky, James'as Wanas, Edwardas Burnsas, Jimas Jarmuschas.

„Tai labai smagi naujiena, nes į filmą įdėjau daug širdies ir pastangų, bus įdomu pasidalyti su pasauliu savo emocijomis apie gražiausius ir sudėtingiausius paauglystės metus. Man buvo svarbu „Sangailę“ filmuoti Lietuvoje, nes čia  praleidau savo paauglystę. Labiausiai džiugina tai, kad pasaulis pamatys talentingus lietuvių aktorius ir kitų kūrėjų darbą“, – sakė šiuo metu Prancūzijoje gyvenanti filmo režisierė A.Kavaitė.

Sandanso festivalio konkursinėje programoje iki šiol dalyvavo tik dokumentinis lietuviškas filmas – Mariaus Markevičiaus „Kita svajonių komanda“ (2012 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.