Paskelbti Ekrano aktorių gildijos apdovanojimai

21-ąjį kartą Los Andžele surengtuose Aktorių gildijos apdovanojimuose daugiausiai aplodismentų sulaukė filmas „Žmogus-paukštis“ („Birdman“), skelbia „Variety“.

„Dauntauno abatijos“ aktorių ansamblis pripažintas geriausiu draminio serialo kategorijoje.<br>AP nuotr.
„Dauntauno abatijos“ aktorių ansamblis pripažintas geriausiu draminio serialo kategorijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 26, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:51 AM

Už geriausią aktorių kolektyvą apdovanojimą laimėjęs filmas nurungė tokius konkurentus kaip „Vaikystė“ („Boyhood“), „Viešbutis „Grand Budapest“ („The Grand Budapest Hotel“), „Vaizduotės  žaidimas“ („The Imitation Game“) ir „Visko teorija“ („The Theory of Everything“).

Julianne Moore laimėjo geriausios aktorės apdovanojimą už vaidmenį filme „Ta pati Alisa“ („Still Alice“). Į šį apdovanojimą taip pat pretendavo Jennifer Aniston už darbą filme „Tortas“ („Cake“), Felicity Jones už „Visko teoriją“, Rosamund Pike už vaidmenį juostoje „Dingusi“ („Gone Girl“) ir Reece Witherspoon už filmą „Laukinė“ („Wild“).

Geriausio aktoriaus titulas atiteko Eddie Redmayne‘ui už fiziko vaidmenį juostoje „Visko teorija“ . Aktorius dėl šio apdovanojimo rungėsi su Benedictu Cumberbatchu iš „Vaizduotės žaidimo“, Steve‘u Carellu iš „Fokskečerio“ („Foxcatcher“) ir Jake‘u Gyllenhaalu iš „Nakties klajūno“ („Nightcrawler“).

Geriausiais antraplaniais aktoriais išrinkti Patricia Arquette („Vaikystė“) ir J.K. Simmonsas iš filmo „Atkirtis“ („Whiplash“).

Už geriausią aktorių kolektyvą draminio serialo kategorijoje apdovanota „Dauntauno abatija“ („Downtown Abbey“). Filmas „Oranžinė – tai nauja juoda“ („Orange is the New Black“) gavo apdovanojimą už geriausią aktorių kolektyvą komiškame seriale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.