Pagrindinį Sandanso festivalio prizą pelnė filmas apie paauglius

Jaudinanti drama „Me and Earl and the Dying Girl“ apie paauglį, kuris

Sandanso festivalio laureatas režisierius Alfonsas Gomezas-Rejonas (kairėje) ir festivalio vertinimo komisijos narys Edgaras Wrightas.<br>AFP nuotr.
Sandanso festivalio laureatas režisierius Alfonsas Gomezas-Rejonas (kairėje) ir festivalio vertinimo komisijos narys Edgaras Wrightas.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-02-01 15:35, atnaujinta 2018-01-14 11:02

JAV dokumentikos apdovanojimas atiteko „The Wolfpack“, o ne amerikietiškose kategorijose pagrindiniai prizai buvo įteikti škotų kino kūrėjui ir filmui apie Ukrainos kovą buvusios sovietinės šeimininkės šešėlyje.

Alfonso Gomezo-Rejono „Me and Earl and the Dying Girl“ baigiantis dvi valandas trukusiai apdovanojimų įteikimo ceremonijai, kuri įvyko Jutos kalnų kurorte Park Sityje, buvo pagerbta amerikietiškos dramos kategorijos Didžiuoju žiuri prizu.

Be to, šis filmas, gavo JAV dramos kategorijos žiūrovų prizą ir tai yra jau treti metai iš eilės, kai JAV filmas gauna ir Didįjį žiuri prizą, ir žiūrovų prizą – po „Atkirčio“ (Whiplash) praėjusiais metais ir „Fruitvale Station“ 2013-aisiais.

Geriausiu JAV dramos kategorijos režisieriumi buvo paskelbtas Robertas Eggersas, pastatęs siaubo filmą „The Witch“.

JAV dokumentinių filmų kategorijoje Didįjį žiuri prizą gavo režisierės Crystal Moselle juosta „The Wolfpack“, o geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko Matthew Heinemanui už „Cartel Land“ apie narkotikų karus Meksikoje.

Pasaulio kino kategorijose dramos Didysis žiuri prizas atiteko škotų kino kūrėjo Johno Macleano filmui „Slow West“ apie paauglį, keliaujantį per 19-ojo amžiaus Amerikos laukinius Vakarus ir ieškantį moters, kurią myli.

Pasaulio dokumentikos Didysis žiuri prizas buvo įteiktas filmui „The Russian Woodpecker“, kuriame kritikuojamas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir pasakojama apie revoliuciją Ukrainoje bei 1986 metų Černobylio branduolinę katastrofą.

„Nemanau, kad galime sustabdyti Rusiją bombomis, bet galvoju, kad su trupučiu meno ir tiesos galbūt galime padaryti tam tikrą pažangą“, – sakė filmo režisierius amerikietis Chadas Gracia.

2015 metų Sandanso kino festivalis prasidėjo sausio 22 dieną ir oficialiai baigiasi sekmadienį.

Sandanso festivalio laureatai reguliariai sulaukia kritikų pripažinimo ir sėkmės per pagrindinių Holivudo apdovanojimų ceremonijas. Praėjusių metų pagrindinis laureatas „Atkirtis“ šiemet yra nominuotas geriausio filmo kategorijos „Oskarui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business