Sandanso festivalyje – apdovanojimas lietuvei A. Kavaitei

Prestižiniame JAV Sandanso („Sundance“) festivalyje, kuris kasmet suburia Holivudo žvaigždes ir pasaulio kino įžymybes,  garsiai nuskambėjo Lietuvos vardas.  Sekmadienį iškilmingoje  Sandanso ceremonijoje filmo „Sangailė“ režisierė Alantė Kavaitė buvo apdovanota už geriausią režisūrą konkursinėje vaidybinių filmų programoje („World Cinema Dramatic directing award“).

A.Kavaitė šiuo metu gyvena Prancūzijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
A.Kavaitė šiuo metu gyvena Prancūzijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:44 AM

„Labai dėkoju savo kūrybinei grupei ir laukiu kelionės į Lietuvą, kad su visais atšvęsčiau“, – sakė šiuo metu Prancūzijoje gyventanti A.Kavaitė.

Režisierė Sandanso festivalyje Park Sičio mieste, Jutos valstijoje viešėjo kelias dienas. Čia ji kartu su aktorėmis Julija Steponaityte ir Aiste Diržiūte dalyvavo filmo „Sangailė“ pasaulinėje premjeroje. „Sangailė“ (angl. „The Summer of Sangaile“) atidarė „World Cinema Dramatic“ programą, kurioje varžėsi 12 vaidybinių kino juostų.

Šiemet Sandanso kino festivaliui buvo pateikta 12 tūkstančių vaidybinių ilgo metro, trumpo metro ir dokumentinių filmų iš viso pasaulio.

Nuo 1978 metų rengiamas Sandanso kino festivalis išsiskiria tuo, kad daugeliui aktorių ir režisierių jis tampa tramplinu į tolimesnę sėkmingą karjerą. Į šį festivalį kasmet suvažiuoja JAV ir viso pasaulio kino elitas.

Šiemet festivalyje lankėsi Nicole Kidman, Ethanas Hawke, Vincentas Casselis, Michaelas Fassbenderis, Johnny Knoxville‘as, Ryanas Reynoldsas ir kitos garsenybės.

Iki šiol Sandanso festivalio  konkursinėje programoje yra dalyvavęs tik vienas lietuviškas dokumentinis filmas – Mariaus Markevičiaus „Kita svajonių komanda“ (2012 m.).

Vaidybinį filmą „Sangailė“ prodiusavo kompanija „Fralita Films“ kartu su prancūzų kompanija „Les Films d'Antoine“, taip pat prisidėjo olandų prodiuserių kompanija „Viking Films“. Filmo gamybą Lietuvoje parėmė Lietuvos kino centras.

Lietuvoje sukurta „Sangailė“ pasakoja apie dvi paaugles merginas (aktorės Julija Steponaitytė ir Aistė Diržiūtė) – jų išgyvenimus brandos periodu, seksualumo ieškojimus ir savo baimių įveikimą. Filmas labai vizualus, jame užfiksuoti ir kvapą gniaužiantys akrobatiniai lėktuvų manevrai – juos atliko pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys.

Lietuvoje Alantės Kavaitės režisuotą filmą „Sangailė“ pirmieji kovo mėnesį išvys Tarptautinio Vilniaus festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.