Lietuvos aktorei A. Diržiūtei – apdovanojimas iš N.Portman rankų

Lietuvos aktorė Aistė Diržiūtė buvo įvertinta per tarptautinį Berlyno kino festivalį Vokietijos sostinėje. Lietuvė šiemet gavo apdovanojimą, skirtą ryškiausiems Europos jauniesiems talentams. „Shooting stars“ apdovanojimas yra skirtas tam, kad kino pramonės milžinai per „Berlynalės“ bruzgesį atkreiptų dėmesį į jaunus aktorius. Šis apdovanojimas buvo įteiktas septynioliktą kartą.

Aistę Diržiūtę apdovanojimas labai nustebino.<br>„Reuters“/Scanpix nuotr.
Aistę Diržiūtę apdovanojimas labai nustebino.<br>„Reuters“/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-09 23:49, atnaujinta 2018-01-13 16:37

A.Diržiūtė studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Pirmasis didelis jos vaidmuo buvo Alantės Kavaitės filme „Sangailė“. Ši juosta dalyvauja Berlyno kino festivalio nekonkursinėje programoje “Panorama“.

Jaunuosius talentus pagerbė ryškiausia Holivudo žvaigždė Natalie Portman. Iš „Oskaro“ laureatės rankų apdovanojimą paėmė ne tik A.Diržiūtė. Taip pat buvo įvertinti dar 9 talentai iš kitų Europos valstybių: Dieteris Kosslickas, Maisie Williams, Natalia de Molina, Svenas Schelkeris, Emmi Parviainen, Hera Hilmar, Joachimas Fjelstrupas, Moe Dunfordas, Jannis Niewöhneris ir Abbey Hoes.

Nugalėtojus iš ilgo nominantų sąrašo išrinko ekspertų komisija.

Iškilmės vyko prabangiame Berlyno „Ritz Carlton“ viešbutyje. Šiemet Berlyno kino festivalis yra 65-asis. Jis vyksta nuo vasario 5 iki 15 dienos.

„Natalie Portman įteiktas apdovanojimas – jau mano rankose, namo grįžtu su galybe įspūdžių ir naujų draugysčių širdyje. Puošnioji programos dalis baigėsi, tačiau visas darbas ir Lietuvos atstovavimas tik prasideda. Dabar jaučiu didelę garbę ir džiaugsmą, o sugrįžus į realybę laukia ir kiti darbai“, – sakė A.Diržiūtė.

„European Shooting Stars“ atrankos komisijos nariai negailėjo komplimentų A. Diržiūtei: „Aistė debiutavo „Sangailėje“ su tokiu pasitikėjimu, kad mums sunku patikėti, jog tai jos pirmas didelis vaidmuo. Aistė, filme suvaidinusi Austę – laisvos sielos mūzą, sugebančią išlaisvinti intravertišką pagrindinę heroję iš jos kiauto – sužavėjo mus visus. Ji suvaidino gyvybingą, linksmą ir visuomet tikrą merginą“. 23 metų aktorės kandidatūrą „European Shooting Stars“ pasiūlė praėjusiais metais programą vykdančios organizacijos „European Film Promotion“ nariu tapęs Lietuvos kino centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.